«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας»

 

O Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας  (26 Απριλίου 2015) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων   Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία» με θέμα την προστασία της  πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων .

Ο διαγωνισμός  θα έχει διάρκεια 2 μήνες και θα απευθύνεται σε μαθητές των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που θα δημιουργήσουν και θα  υλοποιήσουν μέσα στην τάξη  την πιο πρωτότυπη δράση σχετικά με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Ενδεικτικά  αναφέρονται  η δημιουργία γραπτού  έργου, τραγουδιού, αφίσας, φωτογραφίας, θεατρικού έργου, video clip,κλπ στα οποία θα δίνεται έμφαση στη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης μπορούν να γίνουν από τον εκπαιδευτικό της τάξης ή σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (διαθεματικά).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους ορίζεται η Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015.

Η αξιολόγηση των δράσεων  θα πραγματοποιηθεί από ειδική επιτροπή που θα συστήσει για το λόγο αυτό ο ΟΠΙ.

Η βράβευση των εκπαιδευτικών και των τάξεων τους, των οποίων οι δραστηριότητες θα διακριθούν, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση. Λεπτομέρειες σχετικά με την βράβευση των διαγωνιζομένων  θα γνωστοποιηθούν στην ιστοσελίδα του  ΟΠΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό καθώς και τους όρους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr ή να απευθύνονται στην κα Εύα Κοκκίνου(τηλ. Επικ. 2132147800,e-mail: info@opi.gr).

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *