ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να διαγραφούν οι περιφερειακοί διευθυντές, οι διευθυντές Εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι από ΕΛΜΕ και σωματεία

Τη διαγραφή των περιφερειακών συμβούλων, των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων, ζητά με πρότασή του προς τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα συνέδρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τοΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζει στην πρότασή του, οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι αποτελούν κυβερνητικά, κρατικά στελέχη. Από το ρόλο και τη θέση που κατέχουν στον κρατικό μηχανισμό έχουν αντικειμενικά σαν αποστολή την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται και πρώτοι να «επιμορφωθούν» στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων. Πρόκειται για τα στελέχη που επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, που οδηγούν σε αργία και διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την προώθηση ενός σχολείου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια και θα δυναμώνει όσο υλοποιούνται οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. Το σχολείο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο των λαϊκών αναγκών, που οραματίζεται και παλεύει ο λαός μας.

Τα στελέχη αυτά είναι από τη θέση τους απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, απέναντι στα αιτήματα και στους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των εκπαιδευτικών. Είναι απέναντι στους αγώνες του λαού μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για μια Παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς».

Η μέχρι τώρα παρουσία τους, αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στα σωματεία, υπονομεύει κατάφωρα τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους, αλλοιώνει το χαρακτήρα τους. Όπως σημειώνει: «Δεν μπορεί στο ίδιο σωματείο να είναι μέλος και ο εργαζόμενος και ο εκπρόσωπος του εργοδότη. Δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος του σωματείου και ταυτόχρονα να είναι και εργοδότης. Ή θα ανήκει σε εργοδοτική ένωση ή σε ένωση εργαζομένων. Και εργοδότης του εκπαιδευτικού είναι το αστικό κράτος, το οποίο εκπροσωπούν τα στελέχη εκπαίδευσης που εκείνο διορίζει».

 

http://www.902.gr

Διαβάστε επίσης...

To σενάριο για κλείσιμο των Σχολείων σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία

TweetΣύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία και τον δημοσιογράφο κ.Εύρη Τσουμή το ΥΠΑΙΘ επεξεργάζεται σενάριο  για …

Τι απαντά το Υπουργείο για το ενδεχόμενο κλεισίματος των Σχολείων στις 15 Νοεμβρίου

TweetΠολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, έκλεισαν τα σχολεία για δυο εβδομάδες λόγω της …

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές της

TweetΓια το περιστατικό με την κατάρρευση ψευδοροφής σχολικής αίθουσας σε δημοτικό σχολείο στη Πυλαία Θεσσαλονίκης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *