Παλαιστίνια δασκάλα πρόσφυγας από τη Βηθλεέμ η καλύτερη δασκάλα του κόσμου


Το χρηματικό ποσό του 1.000.000 δολαρίων κέρδισε η Παλαιστίνια δασκάλα Hanan Al Hroub καθώς στο Ντουμπάι ανακοινώθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο το όνομά της ως νικήτρια του Global Teachers Prize.

 

H Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Αγγγελική Παππά η οποία έκλεψε την παράσταση στα Εμιράτα με την ομιλία της για τη δυσλεξία αλλά και το εκπληκτικό φόρεμά της.

Η  Hanan Al Hroub μεγάλωσε σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων και κέρδισε το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου» αναγνωρίζοντας την «εξαιρετική συμβολή» της στο λειτούργημα.Η Χανάν Αλ Χρουμ κατάγεται από τη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης την πόλη που γεννήθηκε ο Χριστός.

Η Χρουμπ παρέλαβε το βραβείο ως «μια νίκη για όλους τους εκπαιδευτικούς γενικά και ειδικότερα για τους Παλαιστίνιους δασκάλους».

«Πιστέψτε στις ιδέες σας, εργαστείτε πάνω σε αυτές, πείστε τους ανθρώπους γι’ αυτές, αμφισβητείστε όλο τον κόσμο, πείστε τους ανθρώπους για τις ιδέες σας ώστε να μπορέσετε να τις διαδώσετε» δήλωσε.

Παιχνίδι και μάθηση
Η Χρουμπ έγινε δασκάλα όταν τα παιδιά της και ο σύζυγός της πυροβολήθηκαν επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι τους. «Μεταμόρφωσε την συμπεριφορά των παιδιών μου και τις προσωπικότητές τους» δήλωσε σε βίντεο. «Ένιωθα πως ήμουν μόνη στην προσπάθεια να βοηθήσω τα παιδιά μου να το ξεπεράσουν. Κανείς δάσκαλος δεν μας βοήθησε να το ξεπεράσουμε».

greekteachers.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *