Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

“Η εκπαίδευση ξανά στο στόχο”

27 Απριλίου- 3 Μαίου 2015

 


Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή της τάξης σας
Το 2015, χρονιά εκπνοής των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, έφτασε και πραγματικά έχει σημειωθεί αξιοθαύμαστη πρόοδος!

  • Τα τελευταία 15 χρόνια 50 εκατομμύρια παιδιά που μέχρι τότε δεν πήγαιναν σχολείο έχουν γραφτεί στο Δημοτικό!
  • Ειδικά την περίοδο 2000 με 2008 η πρόοδος ήταν τόσο ταχεία ώστε εάν συνεχιζόταν όλα τα παιδία θα μπορούσαν να πάνε σχολείο έως το 2015.
  • Πολλές χώρες έχουν πετύχει εξαιρετική πρόοδο προς την εκπαίδευση για όλους. Το Λάος, η Ρουάντα και το Βιετνάμ έχουν μειώσει τη σχολική τους διαρροή κατά τουλάχιστον 85% από το 2006.

Όμως

  • 58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, 68 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στη Δευτεροβάμια εκπαίδευσης. Αυτό μας  κάνει 126 εκατομμύρια, περίπου όσο ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιαπωνίας.
  • 1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό σχολείο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου είναι κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουμε πριν το ολοκληρώσουν.
  • 1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας.

 

Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν του νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.
Η παρουσία η δική σας και των μαθητών σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αξιοσημείωτη καθώς περισσότερα από 250.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει!

Η εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του Σεπτέμβρη και η συγκεκριμένη εκστρατεία θα βοηθήσει αυτό το στόχο.
Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας με 3 απλά βήματα:

  1. Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την μας μέσω email (education.hellas@actionaid.org) ή fax (2109212376).
  2. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα σας αποσταλεί ο φάκελος με το υλικό της εκστρατείας που περιλαμβάνει: συλλογή πραγματικών ιστοριών με παιδιά από όλον τον κόσμο, οπτικοακουστικό υλικό, αφίσα για την τάξη και υποστηρικτικό υλικό για τη θεματική. Το υλικό είναι δωρεάν για όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν.
  3. Ώρα για δράση! Την εβδομάδα 27 Απριλίου- 3 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να μας στείλετε τη δική σας λέξη που θα ταξιδέψει!

 

Φέτος ειδικά δώστε την ευκαιρία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και να γίνουν μέλη τωνActionTeens. Δες εδώ πώς!

 

Κατεβάστε τη φόρμα συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχών έως 1η Μαρτίου 2015

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *