Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς σε εκδήλωση με αφορμή την ημέρα κατά του ρατσισμού

rsz 6Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς σε εκδήλωση με αφορμή την ημέρα κατά του ρατσισμού

 

«Είμαστε όλοι αδέλφια», «Ναι στη Διαφορετικότητα», «Είμαστε όλοι ίσοι», είναι κάποια από τα συνθήματα που άκουσε από τα παιδιά του πολυεθνικού 65ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνώνο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, στα ελληνικά αλλά και στη γλώσσα καταγωγής τους.

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού προσκλήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου 25 παιδιά της τετάρτης τάξης του δημοτικού σχολείου συνοδευόμενα από τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα παιδιά στο δάπεδο της κεντρικής σκηνής του αίθουσας «Γαλάτεια Σαράντη» ζωγράφισαν και έγραψαν πάνω σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού μηνύματα ενάντια στις διακρίσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως: «Ξεχωρίζουμε τους Ανθρώπους ανάλογα τον χαρακτήρα τους και όχι την φυλή τους». «Λέμε όχι στον Ρατσισμό», «Θέλουμε έναν όμορφο κόσμο».

Το έργο τους θα αποσταλεί στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η Ελληνική συμμετοχή στη θεσμοθετημένη από το 1966 παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Ο Υπουργός πήρε τον λόγο φανερά συγκινημένος συγχαίροντας πρωτίστως για τη δουλειά τους, τούς αφανείς ήρωες, το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο με αφοσίωση φέρνει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, «Διδάσκω σε μεγαλύτερα παιδιά. Θεωρώ όμως ότι η διδασκαλία σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο δύσκολη».

Απευθυνόμενους στους μικρούς ακροατές είπε «όλοι μαζί σε αυτή την Ελλάδα με τους πολλούς πολιτισμούς και τις πολλές γλώσσες πρέπει να θωρακίσετε τις σχέσεις αγάπης και φιλίας που έχετε μεταξύ σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε καινούργια πράγματα».

Στη συνέχεια ο Υπουργός βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες όπου και τους συμβούλεψε λέγοντας «Αν είσαστε ενωμένοι όλοι μαζί δεν μπορεί κανένας να σας πειράξει».

Για τους μαθητές η μεγάλη έκπληξη ακολούθησε αργότερα όταν τους άνοιξαν οι πόρτες του υπουργικού γραφείου. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στην αίθουσα εξερεύνησαν τον χώρο και κάθισαν στις καρέκλες του γραφείου συσκέψεων και του υπουργικού γραφείου. Ανάμεσα τους ο Τζέφρυ, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, που κάθισε στην καρέκλα του Υπουργού το οποίο ο κ. Μπαλτάς παρότρυνε να κάνει ό,τι μπορεί στο μέλλον έτσι ώστε μία μέρα να βρεθεί και επισήμως σε αυτήν τη θέση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *