Ο μισθός των Αιρετών στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια

Φωτογραφία

Φωτογραφία

 

 

Η παραπάνω είναι η διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας για τις αποδοχές των Αιρετών μας στο ΚΥΣΠΕ.

Να θυμήσουμε πως είχε δημιουργηθεί θέμα με την απόδοση σε αυτούς του βαθμού Α σε αντίθεση με τα στελέχη εκπαίδευσης  όπως τους Διευθυντές των Σχολείων που είναι τα μόνα στελέχη που δεν έχουν βαθμό Α.(Έλαβαν βαθμό Α από τα στελέχη εκπαίδευσης που αναφέρει ο νόμος μόνο οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι).

Η πράξη του Υπουργού λέει πως οι Αιρετοί μας λαμβάνουν τις αποδοχές του Αντιπροέδρου του ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ. Από τη στιγμή όμως που ο Αντιπρόεδρος του ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ λαμβάνει αποδοχές βαθμού Α ως Διευθυντής Εκπαίδευσης λαμβάνουν τις ίδιες και οι Αιρετοί μας ή όχι;Οι ίδιοι πάντως οι Αιρετοί μας στην Πρωτοβάθμια  τουλάχιστον είχαν δεσμευθεί πως αν λαμβάνουν περισσότερα θα επιστρέφουν τη διαφορά στο απεργιακό ταμείο της ΔΟΕ.

 

Οι ίδιοι με επιστολή τους στη ΔΟΕ για το θέμα είχαν δηλώσει :

Μπράτης Δημήτρης                                                                        Αθήνα 25/1/2012

Παληγιάννης Βασίλης                                                                   Προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Αιρετοί του ΚΥΣΠΕ                   

Θέμα: Σχετικά με την κατάταξή μας στο βαθμό Α’

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην οποία μας είχατε καλέσει προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας (μεταθέσεις, αποσπάσεις, επιλογή στελεχών, κλπ.)  σας ενημερώσαμε πλήρως και για την κατάταξή μας στο βαθμό «Α΄» από 1/11/2011 και για το γεγονός ότι αυτή δε συνεπάγεται, επί της ουσίας, για μας καμία, επιπλέον, οικονομική απολαβή.

Επειδή, όμως, παρά την απόφασή σας στις 11/1/2012 και παρά τη χθεσινή ενημέρωση κάποιοι εξακολουθούν να μιλούν για οικονομικά «προνόμια» εξαιτίας της κατάταξής μας αυτής, σας ενημερώνουμε συγκεκριμένα για τα εξής:

  1. Με βάση τα χρόνια υπηρεσίας μας (31 και 32 αντίστοιχα) κατατασσόμαστε κανονικά στο βαθμό Β’ (κλιμάκιο 3) με βασικές ακκαθάριστες αποδοχές 2.023€. Όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά μας του Ιανουαρίου του 2012 (με βάση το νέο μισθολόγιο), οι βασικές μας ακκαθάριστες αποδοχές με το βαθμό Α’ (ίδιες με του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου) είναι 2.027€. Πέρα, όμως, απ’ αυτό όπως δηλώσαμε και χθες στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι, εφόσον προκύψει, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, οποιαδήποτε οικονομική διαφορά, εξαιτίας της κατάταξής μας αυτής, αυτή θα κατατεθεί στη Δ.Ο.Ε. για το απεργιακό της ταμείο.
  2. Καμιά οικονομική αποζημίωση δεν είχαμε, ούτε έχουμε για τη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ.
  3. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι έχουμε δεσμευθεί, ήδη, με την πρώτη μας επιστολή ότι θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις αποφάσεις του κλάδου, σχετικά με την κατάταξη των αιρετών στο βαθμό Α’, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
  4. Παρακαλούμε την επιστολή μας αυτή να τη διαβιβάσετε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

Βασίλειος Παληγιάννης

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *