Ο Κ. Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία: Εθνικό απολυτήριο, κατάργηση Πανελλαδικών (Video)

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε όλα όσα έχουν γίνει και να τα βελτιώσουμε» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στην ΕΡΤ.

Ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό τη διενέργεια της πρώτης οικονομικής μελέτης για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

«Μια ολόκληρη κοινωνία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για το μέλλον των παιδιών στα φροντιστήρια και αυτό δεν είναι κριτική στα φροντιστήρια, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει το σχολείο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Απαιτείται «η δυναμική εμπλοκή όλων μας, για να βελτιώσουμε το σχολείο».

«Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη μάθηση στο σχολείο» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας τις σοβαρές αδυναμίες που υπάρχουν στην Β’ και Γ’ Λυκείου, καθώς ουσιαστικά έχει ακυρωθεί η μαθησιακή διαδικασία.

Ο υπουργός Παιδείας προσδιόρισε το τετράπτυχο των αλλαγών στην Παιδεία τονίζοντας ότι δεν μιλάμε απλά για την κατάργηση των Πανελληνίων αλλά ένα πλαίσιο αλλαγών που θα γίνουν σε βάθος τριετίας και περιλαμβάνει: α) την ενίσχυση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου καθώς με την αναβάθμιση του σχολικού προγράμματος και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, β) εθνικό απολυτήριο, γ) κατάργηση των Πανελληνίων και ριζική αναμόρφωση του πρώτου έτους στα Πανεπιστήμια.

Σταδιακές οι αλλαγές, σε βάθος τριετίας

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές που θα πάνε το 2017 στην Α’ Λυκείου θα είναι πλήρως ενήμεροι για τις αλλαγές σε όλες τις λεπτομέρειές τους. Οι αλλαγές θα είναι σταδιακές υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου ενώ τόνισε ότι το αδιάβλητο θα διασφαλιστεί και στις εξετάσεις, που θα είναι μέσα στο Λύκειο.

«Προτεραιότητα μας είναι η επιμόρφωση των καθηγητών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος ταυτόχρονα στο μεγάλο «πάρτι» που γίνονταν παλιότερα με τις επιμορφώσεις. «Υπήρχαν τα κονδύλια για τις επιμορφώσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Η διαφορά με σήμερα είναι ότι έχουμε ειδικά κονδύλια για τους αναπληρωτές και ειδικά για τις επιμορφώσεις. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός στις επιμορφώσεις για να μην γίνουν οι αθλιότητες που είχαν γίνει στο παρελθόν».

Ρεπορτάζ του Κ. Μπρέγιαννη στην avgi.gr

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *