Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 25.5 δις ευρώ το 2019-2022 σε πρωτογενή πλεονάσματα για το χρέος, παρά τις εξαγγελίες Τσίπρα

 

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 25.5 δις ευρώ το 2019-2022

σε πρωτογενή πλεονάσματα για το χρέος, παρά τις εξαγγελίες Τσίπρα

 

  • Σχόλιο Νίκου Χουντή από τα Ιωάννινα για την παράνοια της μνημονιακής πολιτικής των υπερβολικών πλεονασμάτων
  • Ενώ ο Τσίπρας εξαγγέλλει προεκλογικά κοινωνικές παροχές, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να ζει υπό το βάρος της άσκοπης λιτότητας για ένα χρέος μη βιώσιμο.

 

Την παράνοια των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που ως μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, καυτηριάζει με δήλωση που πραγματοποίησε, σήμερα, σε προεκλογική συγκέντρωση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με αφορμή τις χτεσινές εξαγγελίες του κυβερνητικού επιτελείου, σημειώνει ότι η πολιτική της λιτότητας που αποτυπώνεται στις δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3.5 % μέχρι το 2022, εξαναγκάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει την 4ετία, 2019-2022, ακόμα και μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα, 22.5 δις ευρώ, σε τόκους και χρεολύσια, ενός μη βιώσιμου και δυσβάσταχτου χρέους.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:

 

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται προεκλογικά ως κοινωνικά ευαίσθητη, όταν έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα μας σε μόνιμη λιτότητα, υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

 

Από το 2016 μέχρι το 2018 ο ελληνικός λαός πλήρωσε 30 δις ευρώ σε πρωτογενή πλεονάσματα, εκ των οποίων τα 11.5 δις ευρώ ως υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους των δανειστών.

 

Την ίδια στιγμή, για την περίοδο 2019-2022 υπολογίζεται ότι θα πληρώσει άλλα 33 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 5.3 δις ευρώ ως υπερ-απόδοση, λαμβάνοντας πίσω σε προεκλογικές εξαγγελίες, όπως μας ενημέρωσε χτες ο Πρωθυπουργός, τα 7.4 δις ευρώ.

 

Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό.

 

Σε μια χώρα που στενάζει για να βγει από το φάσμα της οικονομικής κρίσης, σε μια χώρα που σχεδόν 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας βρίσκονται στην ανεργία, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει, καθαρά, 25.5 δις ευρώ την επόμενη 4ετία σε πρωτογενή πλεονάσματα που θα κατευθυνθούν σε τόκους και χρεολύσια, ενός μη βιώσιμου χρέους.

 

Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί πλέον από τις πολιτικές της λιτότητας και τις προεκλογικές καμπάνιες εξωραϊσμού τους. Στο χέρι του είναι να κάνει το απαραίτητο βήμα της ρήξης με τις πολιτικές που τον οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, μετατρέποντας τον θυμό του σε δύναμη ανατροπής».

 

 

Διαβάστε επίσης...

Ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, μας εξηγεί πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την «ύπουλη» Μηνιγγίτιδα Β

Tweet«Αν θέλετε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας από την σοβαρή αυτή νόσο δεν υπάρχει …

Και κροτίδα και καπνογόνο σε σχολείο της Πάτρας- Στο νοσοκομείο μαθήτρια και καθηγήτρια – ΦΩΤΟ

Tweet“Το περιστατικό δεν συνδέεται με πρόσφατο γεγονός” λέει στο thebest.gr o Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αχαΐας …

Οι μαθητές της Στ’ καλούνται να συγκινήσουν τον Δήμαρχο για να μη διώξουν τους πρόσφυγες

TweetΠολλοί Δήμαρχοι αντιδρούν για τους πρόσφυγες που πρόκειται να έλθουν στην περιοχή τους.Τo βιβλίο όμως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *