Ο εκπαιδευτικός πρέπει να χαλαρώνει στις γιορτές (έρευνα)

Είναι επίσημο, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεκουραστούν τα Χριστούγεννα για να αποφύγουν το burn out.

Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με ανυπομονησία τις ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσουν να κατεβάσουν ρυθμούς για μερικές μέρες. Για κάποιους εκπαιδευτικούς μπορεί οι μέρες των διακοπών να σημαίνουν μια ευκαιρία να κάνουν εργασίες που έμειναν πίσω, όπως να βαθμολογήσουν γραπτά ή να οργανώσουν το αρχείο τους.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει πως είναι προτιμότερο να αφήσουν για μερικές μέρες τη δουλειά και να χαλαρώσουν χωρίς να τη σκεφτούν καθόλου μέχρι να ξαναγυρίσουν στο σχολείο.

Μια έρευνα του City University του Λονδίνου με 90 εκπαιδευτικούς από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι είναι κρίσιμο για τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να εργάζονται στις διακοπές των Χριστουγέννων ώστε να αποφύγουν εξάντληση.

Ο χρόνος μακριά από το σχολείο επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να «αποκαταστήσουν τη συναισθηματική τους ενέργεια», αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο κάθε Παρασκευή για 8 εβδομάδες καταγράφοντας τα συναισθήματά τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι εκπαιδευτικοί που συνέχισαν να σκέφτονται τη δουλειά τους κατά τις διακοπές ήταν λιγότερο πιθανό να ανακάμψουν από τις απαιτήσεις του εξαμήνου, ενώ εκείνοι που ικανοποίησαν τις βασικές ψυχολογικές τους ανάγκες (ποιοτικό χρόνο με αγαπημένους ανθρώπους, χρόνο για τον εαυτό τους) βελτίωσαν την ψυχική τους υγεία.

“Η δουλειά μας δείχνει ότι οι ανάπαυλες για τους εκπαιδευτικούς, ειδικά εκείνες που διαρκούν μερικές μέρες όπως οι διακοπές των Χριστουγέννων, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η εξασφάλιση ευκαιριών ανάκαμψης από τις απαιτήσεις της εργασίας τους δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποφύγουν οι εκπαιδευτικοί το burn out” δήλωσε ο Paul Flaxman, αρχηγός της ερευνητικής ομάδας.

Η έρευνα δείχνει πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεκουράζονται τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *