FILE PHOTO: French aircraft carrier Charles de Gaulle in the Mediterranean sea, March 7, 2019. REUTERS/Jean-Paul Pelissier/File Photo

Ο Γαλλικός στόλος στέλνει το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle ανοιχτά της Λιβύης! Ώρες πριν τη μεγάλη μάχη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle βρίσκεται, πάνοπλο, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, και μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, μπορεί είτε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, βάζοντας στοπ στην προέλαση των μισθοφόρων του Ερντογάν, είτε να δώσει βοήθεια στην Αίγυπτο σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

To Charles De Gaulle σχεδιάστηκε για να μπορεί να μεταφέρει μέχρι και σαράντα αεροσκάφη.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη μετακίνησε το Σαββατοκύριακο μαχητές της πιο κοντά στην Σύρτη, μια πόλη-πύλη προς τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, τους οποίους η GNA στοχεύει να ανακτήσει από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.

Αυτόπτες μάρτυρες και στρατιωτικοί διοικητές της GNA ανέφεραν ότι μια πομπή περίπου 200 οχημάτων κινήθηκε ανατολικά από την Μισράτα πορευόμενη κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου προς την πόλη Ταουέργκα, που βρίσκεται περίπου στο ένα τρίτο του δρόμου προς την Σύρτη.

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης επανακατέλαβαν πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας που κατείχε ο LNA στη βορειοδυτική Λιβύη, τερματίζοντας την 14μηνη εκστρατεία του στατάρχη, ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ για να καταλάβει την πρωτεύουσα, πριν το νέο μέτωπο του πολέμου σταθεροποιηθεί μεταξύ Μισράτα και Σύρτης.

Υποστηριζόμενη από την Τουρκία, η GNA έχει κηρύξει το στόχο της να ανακτήσει τη Σύρτη και την αεροπορική βάση που ελέγχει ο LNA στην Τζούφρα.

https://www.onalert.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *