Οι ψηλές και αδύνατες γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά

Η καλή υγεία και η σωστή διατροφή φαίνεται ότι είναι ο λόγος που οι ψηλές και πιο αδύνατες γυναίκες είναι πιο πιθανό να κάνουν περισσότερα παιδιά, λένε οι επιστήμονες.

Η έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Durham, είχε ως δείγμα του δύο κοινότητες γυναικών από την Γκάμπια, όμως οι ειδικοί λένε ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το UK Medical Research Council μεταξύ του 1956 και του 2010 χρησιμοποιήθηκε για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους κατοίκους των δύο περιοχών της Γκάμπια, συγκεντρώνοντας στοιχεία για το ύψος και το βάρος των γυναικών που μελέτησαν.

Μέσα στο χρονικό πλαίσιο αυτό, και οι δύο κοινότητες υπέστησαν διάφορες δημογραφικές αλλαγές, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ τη διατροφή και την ιατρική περίθλαψη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσο οι γεννήσεις αυξάνονταν, άλλαζε και το βάρος και το ύψος των γυναικών!

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μπορεί αρχικά να είχε φανεί πως οι κοντές και πιο… γεμάτες γυναίκες έκαναν περισσότερα παιδιά, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε, δίνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Dr Ian Rickard, λέκτορας του τμήματος Ανθρωπολογίας, είπε: «Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι ο θάνατος δε σημαίνει απαραίτητα ότι η εξέλιξη σταματάει, αλλά ότι αλλάζει. Τα αποτελέσματά μας είναι σημαντικά και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού έχει περάσει ή περνάει μια δημογραφική αλλαγή από υψηλή σε χαμηλή γονιμότητα».

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Current Biology.

 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *