Οι μαθητές στα Λύκεια “εξαφανίστηκαν” – Στα Δημοτικά η εικόνα θα είναι διαφορετική

Τα ίδια με όσα περιγράφει η εφημερίδα Ελευθερία ισχύουν για όλη την Ελλάδα

Διαρκώς μειούμενος είναι ο αριθμός των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου που προσέρχονται στα σχολεία για μάθημα.

Σύμ­φωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής ν. Λάρισας, καθημερινά οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν νέες περιπτώσεις μαθητών που οι γονείς τους υπογράφουν δηλώσει παραμονής στο σπίτι.

«Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Δυστυχως το μήνυμα που περνάει είναι λάθος. Δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Αυτή είναι η εικόνα για Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνάσιο. Η Γ Λυκείου έχει εξαφανιστεί πια από τα σχολεία, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για αυτή την περίοδο» αναφέρει η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης v. Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη.

Για αποθαρρυντική εικόνα κάνει λόγο και ο περιφερειακος διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, που από τα στοιχεία προσέλευσης που συγκεντρώνει καθημερινά διαπιστώνει όχι πράγματι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν μειώνεται. Χθες για παράδειγμα στη Λάρισα, στα Γυμνάσια, καταγράφηκε προσέλευση 63,4%, στα Γενικά Λύκεια 22.7% και στα ΕΠΑΛ μόλις 7,7%. «Τα ποσοστά των μαθητών που προσέρχονται στο σχολείο είναι πράγματι πολύ χαμηλό σε σχέση με την πρώτη ήμερα έναρξης των μαθητών. Είναι αποθαρρυντικό να παρέχεται εκπαί­δευση και τα παιδιά να μην παρακολουθούν μαθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ως ένδειξη επαναφοράς της κανονικότητας και η προσπάθεια ένταξής τους στη νέα τάξη πραγμάτων προφανώς δεν απέδωσε. Παρόλα αυτά σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, όπου εκεί όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί και γονείς, η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική. Από τη μια θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα(αποστάσεις, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών κ.λπ.), αλλά από την άλλη η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας με γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να τα αφήσουν.

Εξάλλου, υπέρ της επιστροφής των μαθητών του Δη­μοτικού στα σχολεία έχει ήδη ταχθεί ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης...

Συνάντηση Κεραμέως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

TweetΤην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα …

«Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Tweet ΘΕΜΑ: «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» Έχοντας …

Η εγκύκλιος Ζαχαράκη για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

TweetΥ.ΠΑΙ.Θ.: Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα Β. Διαρρύθμιση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *