Οι μαθητές στα Λύκεια “εξαφανίστηκαν” – Στα Δημοτικά η εικόνα θα είναι διαφορετική

Τα ίδια με όσα περιγράφει η εφημερίδα Ελευθερία ισχύουν για όλη την Ελλάδα

Διαρκώς μειούμενος είναι ο αριθμός των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου που προσέρχονται στα σχολεία για μάθημα.

Σύμ­φωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής ν. Λάρισας, καθημερινά οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν νέες περιπτώσεις μαθητών που οι γονείς τους υπογράφουν δηλώσει παραμονής στο σπίτι.

«Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Δυστυχως το μήνυμα που περνάει είναι λάθος. Δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Αυτή είναι η εικόνα για Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνάσιο. Η Γ Λυκείου έχει εξαφανιστεί πια από τα σχολεία, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για αυτή την περίοδο» αναφέρει η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης v. Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη.

Για αποθαρρυντική εικόνα κάνει λόγο και ο περιφερειακος διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, που από τα στοιχεία προσέλευσης που συγκεντρώνει καθημερινά διαπιστώνει όχι πράγματι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν μειώνεται. Χθες για παράδειγμα στη Λάρισα, στα Γυμνάσια, καταγράφηκε προσέλευση 63,4%, στα Γενικά Λύκεια 22.7% και στα ΕΠΑΛ μόλις 7,7%. «Τα ποσοστά των μαθητών που προσέρχονται στο σχολείο είναι πράγματι πολύ χαμηλό σε σχέση με την πρώτη ήμερα έναρξης των μαθητών. Είναι αποθαρρυντικό να παρέχεται εκπαί­δευση και τα παιδιά να μην παρακολουθούν μαθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ως ένδειξη επαναφοράς της κανονικότητας και η προσπάθεια ένταξής τους στη νέα τάξη πραγμάτων προφανώς δεν απέδωσε. Παρόλα αυτά σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, όπου εκεί όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί και γονείς, η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική. Από τη μια θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα(αποστάσεις, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών κ.λπ.), αλλά από την άλλη η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας με γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να τα αφήσουν.

Εξάλλου, υπέρ της επιστροφής των μαθητών του Δη­μοτικού στα σχολεία έχει ήδη ταχθεί ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης...

Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα δυο βασικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

TweetΤα δεδομένα που εξετάζει κι αξιολογεί το υπουργείο Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής …

Κοτανίδου στον ΑΝΤ1: πιθανή η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές (βίντεο)

TweetΤι λέει η Καθ. του ΕΚΠΑ για την εξάπλωση του κορονοϊού, την μείωση του μέρου …

Με μάσκες σε όλα τα σχολεία της χώρας τα παιδιά στον Αγιασμό – Τι εξετάζουν οι επιστήμονες αναλυτικά

TweetΜάσκα στο σχολείο: Για κίνδυνο «σερβοποίησης» της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα προειδοποίησε μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *