«Οι δημόσιοι υπάλληλοι από τα Υπουργεία θα μετακινηθούν σε Δήμους και Περιφέρειες»

 

Μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή στο δημόσιο ανακοίνωσε ο Υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην εφημερίδα «Βραδυνή»: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι από τα υπουργεία θα μετακινηθούν σε δήμους και Περιφέρειες».

Η συζήτηση με τον υπουργό εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη διότι από την πρώτη στιγμή  φανερώνει στο συνομιλητή του το πόσο αγαπά το βαρύ χαρτοφυλάκιο το οποίο του εμπιστεύτηκε  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα χαρτοφυλάκιο που αλλάζει τον χάρτη του κράτους με δημιουργικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο ίδιος υπήρξε από τους πρωτεργάτες στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη όταν τίποτε ακόμη δεν είχε διαφανεί ότι θα εκλεγόταν πρόεδρος της ΝΔ και με την έννοια αυτή  ο κ. Θεοδωρικάκος κατάφερε μέσα από την δημιουργική σκέψη που διαθέτει να συμβάλει για να γίνει η Νέα Δημοκρατία πρώτη επιλογή των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.  Άλλωστε το γεγονός ότι κατάφερε να συμβιβάσει τις απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα μεγάλο επίτευγμα του νόμου της ψήφου των ομογενών που ζούνε εκτός της Ελληνικής επικράτειας, δείχνει ότι μπορεί να πείθει για την δίχως σκοπιμότητα πρόθεσή του για το καλό της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος λέει άλλωστε ότι αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως άνθρωπος που διαθέτει γνώση και μόρφωση για τις αλλαγές που επιδιώκει ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικό και επιτελικό προς όφελος του πολίτη, σχεδιάζει μια μεγάλη τομή.

Όπως ανακοινώνει  ο υπουργός Εσωτερικών μέσα από την «βραδυνή της Κυριακής»,  φέρνει νόμο με τον οποίο θα συνδιαμορφώσει με τα στελέχη της Τ.Α. τη μεταφορά  όλων των αρμοδιοτήτων του κράτους στις Περιφέρειες και τους Δήμους και φυσικά μεταφέρει και πόρους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους. «…Η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων που σήμερα σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται στις λεγόμενες αποκεντρωμένες διοικήσεις  του κρατικού μηχανισμού θα μεταβιβαστούν, και τα πρόσωπα που εργάζονται στον κρατικό τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν, στο πλαίσιο και στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, στην περιφερειακή και στην Τ.Α».

Διαβάστε επίσης...

Η πρώτη καφετέρια στην Ελλάδα που σερβίρει καφέ σε ποτήρι που τρώγεται

TweetΤι πιο ονειρικό από ευωδιαστό καφέ, με την γνώριμη ιεροτελεστία να ολοκληρώνεται με την απόλαυση …

«Ο Ζητιάνος»: Η σκοτεινή νουβέλα του Ανδρέα Καρκαβίτσα σε κόμικ

Tweet «Ο Ζητιάνος», το αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του Καρκαβίτσα, το οποίο διαβάστηκε από πολλές γενιές Ελλήνων …

Λόλα, να μία μεταρρύθμιση!

TweetΓράφει ο Στέφανος Κασιμάτης στην Καθημερινή Με φόντο τον διαγωνισμό του προγράμματος PISA του ΟΟΣΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *