Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Ρεπορτάζ του euronews

Η 10χρονη Ανδριάνα παρακολουθεί από την τηλεόραση του σπιτιού της το μάθημα της Φυσικής. Από τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε στο δεύτερο κανάλι της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης η ειδική ζώνη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας επαναληπτικών μαθημάτων για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Πριν το μάθημα της Φυσικής με την εκπαιδευτικό Ουρανία Γκικοπούλου, προβλήθηκε επαναληπτικό μάθημα Γλώσσας για την Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξη με τον δάσκαλο Γιώργο Ανδρίκο. Ακολούθησε μάθημα Ιστορίας της Δ’ Δημοτικού με τον Γιώργο Δάβο και την Πηνελόπη Μάντζιου, το οποίο αφορούσε τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα μαθήματα των πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.

Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

 

Τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, μετά την προβολή τους από την ΕΡΤ2 διατίθενται και στο https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/.

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *