Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Ρεπορτάζ του euronews

Η 10χρονη Ανδριάνα παρακολουθεί από την τηλεόραση του σπιτιού της το μάθημα της Φυσικής. Από τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε στο δεύτερο κανάλι της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης η ειδική ζώνη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας επαναληπτικών μαθημάτων για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Πριν το μάθημα της Φυσικής με την εκπαιδευτικό Ουρανία Γκικοπούλου, προβλήθηκε επαναληπτικό μάθημα Γλώσσας για την Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξη με τον δάσκαλο Γιώργο Ανδρίκο. Ακολούθησε μάθημα Ιστορίας της Δ’ Δημοτικού με τον Γιώργο Δάβο και την Πηνελόπη Μάντζιου, το οποίο αφορούσε τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα μαθήματα των πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.

Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

 

Τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, μετά την προβολή τους από την ΕΡΤ2 διατίθενται και στο https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/.

Διαβάστε επίσης...

Ποιος ήταν τελικά ο δολοφόνος του πρωθυπουργού;

TweetΈγινε πέντε φορές πρωθυπουργός και λένε πως μια από τις αιτίες της δολοφονίας του ήταν …

Όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου

TweetΥπό νέες συνθήκες, θα υποδεχθεί ξανά τους μικρούς μαθητές Όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία …

Στα σκουπίδια κατέληξαν τα τρόφιμα της καραντίνας

TweetΤης Αλεξάνδρας Γκίτση Στον κάλαθο των αχρήστων συνεχίζουν να καταλήγουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων που αγοράζουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *