Ν.Κεραμέως : «Προστασία ζώων: η Κυβέρνηση εδώ και μήνες ‘’κυνηγάει την ουρά της’’»

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καθυστέρηση θέσπισης ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων.

Για το θέμα αυτό η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως σήμερα, οι ευαισθησίες της Κυβέρνησης ως προς την προστασία των ζώων αναλώθηκαν σε ένα αποσυρθέν άκρως προβληματικό σχέδιο νόμου, σε μία απραγματοποίητη εξαγγελία για άμεση διόρθωση και επανακατάθεσή του εντός 30 ημερών και σε εγκυκλίους που αποπειρώνται να νομοθετήσουν εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Σκοπεύει να θεσπίσει το αναγκαίο ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας των ζώων;»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Θέμα: «Προστασία ζώων: η Κυβέρνηση εδώ και μήνες ‘’κυνηγάει την ουρά της’’»

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

Το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση το Μάρτιο του 2018 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», αποσύρθηκε ατάκτως ως αποτέλεσμα της γενικής κατακραυγής πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς περιελάμβανε σωρεία παράλογων διατάξεων και τιμωρητικών μέτρων κατά φιλοζωικών δράσεων.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας καταδεικνύουν έξαρση των περιστατικών κακοποίησης, βασανισμού ή θανάτωσης ζώων, με αύξηση πάνω από 34,6% το 2017 σε σχέση με το 2016. Την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν πάνω από 16.000 καταγεγραμμένα αδέσποτα ζώα, με τον αριθμό τους να φτάνει και τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Καθίσταται προφανής η ανάγκη θέσπισης ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου, που θα βοηθά ουσιαστικά στον περιορισμό του υπαρκτού προβλήματος των αδέσποτων ζώων, θα αυστηροποιεί τις ποινές για κακοποίηση, βασανισμό, παράνομη εμπορία, εκμετάλλευση ζώων και θα ενισχύει την καλλιέργεια φιλοζωικής συνείδησης ως δείγμα πολιτισμού ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.

Ως σήμερα, οι ευαισθησίες της Κυβέρνησης ως προς την προστασία των ζώων αναλώθηκαν σε ένα αποσυρθέν άκρως προβληματικό σχέδιο νόμου, σε μία απραγματοποίητη εξαγγελία για άμεση διόρθωση και επανακατάθεσή του εντός 30 ημερών και σε εγκυκλίους που αποπειρώνται να νομοθετήσουν εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Ερωτάσθε:
– Προτίθεστε να καταθέσετε νέο σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων; Αν ναι, πότε;
– Αν ναι, έχετε λάβει υπόψη τα σχόλια πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *