«Ναυαγοσωστικό» σύστημα για παιδιά

Η δουλειά του ναυαγοσώστη δεν προϋποθέτει μόνο καλές κολυμβητικές δυνατότητες, αλλά και αυξημένη αντίληψη του χώρου, έτσι ώστε να μπορεί να αντιληφθεί γρήγορα πότε υπάρχει πρόβλημα, και να σπεύσει προς βοήθεια.

Ωστόσο, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά σε μία παραλία ή πισίνα, το έργο του είναι δύσκολο ως προς αυτό τον τομέα, καθώς οι μικροί στην ηλικία κολυμβητές είναι ζωηροί και…ριψοκίνδυνοι.

Το SEAL System, το οποίο αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρηματοδότησης μέσω crowdfunding, και συγκεκριμένα μέσω της υπηρεσίας Indiegogo, έχει ως στόχο την υποβοήθηση των ναυαγοσωστών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η βασική αρχή είναι απλή: κάθε παιδί φορά ένα χαλαρό περιλαίμιο/ «κολιέ» (SealBand), το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ασύρματη σύνδεση με ένα κεντρικό hub. Μόλις το περιλαίμιο βρεθεί κάτω από το νερό, η σύνδεση διακόπτεται, και αρχίζει η χρονομέτρηση. Εάν διαπιστωθεί πως το περιλαίμιο δεν έχει αναδυθεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ενεργοποιείται η συσκευή που φέρει ο ναυαγοσώστης (GuardBand), ενημερώνοντάς τον μέσω φώτων, ήχων και δονήσεων.

Ο δημιουργός του, Γκράχαμ Σνάιντερ, γιατρός από τη Βόρεια Καρολίνα, έχει αναπτύξει τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος, για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ηλικίες και κολυμβητικές δυνατότητες. Ένα hub μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλούς κολυμβητές, ενώ ποικίλλουν και τα «επίπεδα» των συναγερμών.

Ο Σνάιντερ είχε παραβρεθεί σε ένα περιστατικό όπου ένα εξάχρονο κορίτσι πνίγηκε σε μία πισίνα, επειδή κανείς από όσους ήταν γύρω της δεν αντιλήφθηκε ότι είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό- από αυτό το δυστύχημα «γεννήθηκε» η ιδέα για το σύστημα.

 

YOUTUBE/THERMOCLINEVENTURES

Επί της παρούσης, το SEAL System έχει μπροστά του 20 ημέρες για να επιτύχει τον στόχο του, της συγκέντρωσης 85.000 δολαρίων. Ήδη έχει ένα αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο, και συγκεντρώνονται χρήματα για μαζική παραγωγή και διανομή.

 

http://www.naftemporiki.gr/story/657997

 

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *