Νέο διδακτικό και μαθησιακό πακέτο για τη Φυσική Β’ Γυμνασίου από τηνKlett-National Geographic

Ο εκδοτικός οίκος Klett, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οργανισμούς εκπαιδευτικών βιβλίων στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τον κορυφαίο μη κερδοσκοπικό οργανισμό National Geographic, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν πλούσιο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και καθηγητές της Φυσικής Β’ Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό διδακτικό και μαθησιακό πακέτο, το οποίο στηρίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης. Το παραδοσιακό έντυπο εγχειρίδιο συνδυάζεται με το σύγχρονο ψηφιακό, εντάσσοντας νέα εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία και τη μάθηση.

Η συγγραφική ομάδα της «Φυσικής Β’ Γυμνασίου» αποτελείται από μάχιμους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς: Κωνσταντίνο Βουρλιά, Ιωάννη Γάτσιο, Γεώργιο Γκρος, Ευστράτιο Καπότη και Αναστάσιο Μολοχίδη. Την επιστημονική εποπτεία του έργου είχε ο Εμμανουήλ Δρης. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περισσότεροι από 670 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησαν το περιεχόμενο του διδακτικού και μαθησιακού πακέτου και χρησιμοποίησαν δείγμα του βιβλίου στην τάξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωσή του. Η συνεργασία αυτή αποτελεί εγγύηση για την επιστημονική και παιδαγωγική αρτιότητα τόσο του όσο και του ψηφιακού υλικού.

Το πακέτο του μαθητή αποτελείται από δύο έντυπα βιβλία, καθώς και 12μηνη πρόσβαση στο ψηφιακό πακέτο. Το βιβλίο μαθητή (304 σελίδες) περιλαμβάνει την ύλη της Β΄ Γυμνασίου, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, εύληπτη παρουσίαση της θεωρίας με παραδείγματα από την καθημερινότητα, περισσότερες από 600 ασκήσεις και πειράματα σε μια υψηλών προδιαγραφών έκδοση με πλούσια εικονογράφηση. Το βιβλίο ασκήσεων (88 σελίδες) περιλαμβάνει επιπρόσθετες ασκήσεις, καθώς και τις λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. Η έντυπη έκδοση πλαισιώνεται από σύγχρονο ψηφιακό υλικό: την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου μαθητή και του βιβλίου ασκήσεων με όλες τις ασκήσεις πλήρως διαδραστικές, βίντεο-πειράματα, ανακεφαλαιωτικά βίντεο, animation και προσομοιώσεις, καθώς και πρόσβαση στο εικονικό εργαστήριο πειραμάτων για την εκτέλεση πειραμάτων σε περιβάλλον 3D, AR και VR.

Το πακέτο του καθηγητή συμπληρώνεται από τις ψηφιακές καρτέλες διδασκαλίας, με ολόκληρο το περιεχόμενο του βιβλίου πλήρως οπτικοποιημένο σε διαφάνειες, για εύκολη παράδοση του μαθήματος, και τον ψηφιακό οδηγό καθηγητή, με χρήσιμες συμβουλές διδασκαλίας, καθώς και τις λύσεις των ασκήσεων του βιβλίου μαθητή και του βιβλίου ασκήσεων.

Για το σχολικό έτος 2019/2020 το πακέτο για τον μαθητή διατίθεται σε τιμή γνωριμίας στα 19 ευρώ. Οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ετήσια συνδρομή στο ψηφιακό πακέτο του καθηγητή, πραγματικής αξίας 12 €/μήνα και να παραγγείλουν δωρεάν το έντυπο βιβλίο μαθητή μαζί με το έντυπο βιβλίο ασκήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά για τους μαθητές θα βρείτε εδώ: https://www.klett.gr/physics/student-pack

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά για τους καθηγητές θα βρείτε εδώ: https://www.klett.gr/physics/teacher-pack 

Σχετικά με την Klett Hellas ΕΠΕ

Η Klett Hellas ΕΠΕ είναι μέλος του ομίλου Klett με έδρα τη Στουτγκάρδη. Ως μία από τις κορυφαίες εκπαιδευτικές εταιρείες της Ευρώπης, είναι παγκοσμίως γνωστή σε 16 χώρες με 59 εταιρείες σε 40 τοποθεσίες.

Σχετικά με τη National Geographic

Η National Geographic είναι ένας από τους κορυφαίος διεθνώς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που πιστεύει ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει μέσω της επιστήμης, της ανακάλυψης και της αφήγησης.

Γνωρίστε το project για τη Φυσική Β’ Γυμνασίου στα:

www.klett.gr/physics 

www.facebook.com/physicsklettnationalgeographic 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *