Μόδα το αέριο γέλιου στην Κύπρου : οι καταγγελίες και οι συνέπειες

Η μάστιγα του καλοκαιριού

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος όπου οι τουριστικές περιοχές του νησιού κατακλύζονται από κόσμο και η πώληση του αερίου γέλιου (laughing gas) «ανθίζει».

Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχειά έχουν αυξηθεί, με τις Αρχές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το εν λόγω φαινόμενο.

Τι είναι όμως το αέριο γέλιου και τι προκαλεί

Eίναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Κυρίως χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντοϊατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του.

Προκαλεί ευφορία όταν εισπνέεται μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση, ωστόσο ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι.

Συγκεκριμένα υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας αφού η χρήση του γίνεται από μπαλόνια ή κάποιες φορές από πλαστική σακούλα, επίσης προκαλεί ζάλη και παραμόρφωση του ήχου.

Επίσης, όμως υπάρχουν και καταστροφικές συνέπειες εγκεφαλικά επεισόδια, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο το υποξείδιο του αζώτου ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 και 2012.

Τι γίνεται με τις υποθέσεις

Οι εν λόγω υποθέσεις καταχωρούνται στο Δικαστήριο, με το αδίκημα της αλόγιστης χορήγησης φαρμάκου και για τη διάπραξη του αδικήματος των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων.

Η ποινές που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πρόστιμο μέχρι 2500 ευρώ ή μέχρι δυο χρόνια φυλάκιση.

Κυκλοφορεί παντού…

Άλλος ένας λόγος που το συγκεκριμένα αέριο είναι τόσο δημοφιλές στην Κύπρο και όχι μόνο, εκτός από την τιμή είναι και εύκολη πρόσβαση που έχει ο κόσμος.

Συγκεκριμένα, αγγελίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου διαβάζοντας το και με ένα μήνυμα έρχεται στην πόρτα σου. Όσο αφορά τις τουριστικές περιοχές του νησιού νεαρές κυρίως κοπέλες βρίσκονται στους δρόμους πωλώντας το.

Τέλος βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι πωλητές πληρώνονται από 20 μέχρι 80 ευρώ για την εν λόγω «εργασία».

www.offsite.com.cy

Διαβάστε επίσης...

Συνάντηση Κεραμέως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

TweetΤην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα …

«Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Tweet ΘΕΜΑ: «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» Έχοντας …

Η εγκύκλιος Ζαχαράκη για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

TweetΥ.ΠΑΙ.Θ.: Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα Β. Διαρρύθμιση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *