Μοναδικό θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία βάζει τα παιδιά σε συνθήκες εργασίας

Το πάρκο KidZania μοιάζει σαν πόλη χτισμένη για παιδιά και περιλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες και κτίρια σε κλίμακα τα οποία αποτελούν προσομοίωση επαγγελματικών χώρων, παρέχοντας στα παιδιά ένα ασφαλές και ρεαλιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο τους επιτρέπει να δοκιμάσουν διάφορα επαγγέλματα των ενηλίκων σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες.

Το πάρκο απευθύνεται σε ηλικίες από 4 έως 12 ετών όπου τα παιδιά επιλέγουν το επάγγελμα της αρεσκείας τους και φορώντας ανάλογες στολές ακολουθούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους παρουσιάζει στην εντέλεια το εργασιακό περιβάλλον.

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πυροσβέστες, γιατροί, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, καταστηματάρχες, ενώ το πάρκο λειτουργεί όπως ακριβώς μια μικρή κοινωνία, ακολουθώντας νόμους και κανόνες, δίνοντας στα παιδιά μία γεύση πραγματικής κοινωνίας και προετοιμάζοντάς τα για την ενήλικη ζωή.

Όπως επισημαίνει ο υπέυθυνος του πάρκου KidZania «Είναι ένας τρόπος να μάθουν από νεαρή ηλικία πώς λειτουργεί το σύστημα, πώς διαβαθμίζονται οι αρμοδιότητες και -κυρίως- πώς να είναι άριστοι επαγγελματίες» και προσθέτει ότι προετοιμάζει τις νέες γενιές για «έναν καλύτερο κόσμο».

iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *