«Μνημείο του παραλόγου»: Έφτιαξαν νηπιαγωγείο 3 μέτρα πάνω από το έδαφος!

«Μνημείο του παραλόγου» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο που κόστισε 2,24 εκατ. ευρώ και δεν λειτουργεί εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια, επειδή η είσοδός του βρίσκεται τρία μέτρα πάνω από το έδαφος

Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου
Τα Μετέωρα θυμίζει βρεφονηπιακός σταθμός στο Ανω Δάσος Χαϊδαρίου, καθώς η είσοδός του βρίσκεται τουλάχιστον τρία μέτρα πάνω από το έδαφος, κάτι που έχει αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει εδώ και περίπου επτά χρόνια. Την Κυριακή, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής προχώρησαν σε διαμαρτυρία για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα, κάνοντας μεταξύ άλλων συμβολική αναρρίχηση πάνω σε σκάλες έως την είσοδο του σταθμού.
Ο υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός, που, όπως μας πληροφορεί η πινακίδα η οποία υπάρχει απ’ έξω, στοίχισε 2.237.000 ευρώ στον καταργηθέντα πλέον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (και σήμερα ανήκει στον ΟΑΕΔ), θα μπορούσε να φιλοξενεί 80-85 παιδιά σε μια περιοχή με έτσι κι αλλιώς φτωχές υποδομές, αλλά αντ’ αυτού παραμένει εγκαταλελειμμένος, με αποτέλεσμα να υφίσταται φθορές και λεηλασίες.
Ξέφραγο αμπέλι
«Ο παιδικός σταθμός είναι ξέφραγο αμπέλι. Μπαίνουν μέσα διάφοροι και κάνουν ό,τι θέλουν, όπως και νεαροί για παιχνίδι, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. Μένω απέναντι και τον προσέχω, κάνεις δεν ενδιαφέρεται», μας πληροφορεί ο κύριος Γιάννης, κάτοικος της περιοχής. Το σχέδιο για την κατασκευή του παιδικού σταθμού στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Βεργίνας προέβλεπε την υπερύψωση της οδού Βεργίνας, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση πεζών και οχημάτων στον παιδικό σταθμό, αλλά το έργο πάγωσε λόγω έλλειψης πόρων από πλευράς δήμου και αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ τοπικών και υπερτοπικών αρχών, δημιουργώντας έτσι ένα «μνημείο του παραλόγου», όπως το χαρακτηρίζει ο γραμματέας του δημοτικού συνδυασμού του Χαϊδαρίου «Πολίτες σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι», Μανώλης Σωτηρόπουλος.
«Αυτό το έργο πρέπει να τελειώσει. Ο δήμος οφείλει να πάρει την κυριότητα του παιδικού σταθμού και να κάνει αυτά που χρειάζονται για να τον παραδώσει. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να γίνουν κομάντος», είπε μεταξύ άλλων στους συγκεντρωμένους ο υποψήφιος δήμαρχος, Θοδωρής Σπηλιόπουλος.
Μάθημα στα υπόγεια
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαϊδαρίου, Δημήτρη Τσουκάλη, νηπιαγωγεία στην περιοχή φιλοξενούνται προσωρινά σε υπόγεια ή βοηθητικούς χώρους άλλων σχολείων: «Στο Ανω Δάσος Χαϊδαρίου χτίστηκε μια πόλη χωρίς καμία υποδομή για την εκπαίδευση. Τα νήπια στεγάζονται σε αίθουσες και υπόγεια άλλων σχολείων, είναι άθλιο. Εχουμε ένα έτοιμο κτίριο που δεν λειτουργεί, ενώ άλλα σχολεία της περιοχής ασφυκτιούν». Από την πλευρά της, η νυν δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να αποκτήσει την κυριότητα του σταθμού από τον ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που θα τον κάνουν λειτουργικό, χωρίς όμως να δίνει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *