Μια μέρα σε έναν παιδικό σταθμό της Φινλανδίας (video)

Δείτε το πράγματι ενδιαφέρον βίντεο και τα σχόλια του δημιουργού του

 

 

“Η ανταπόκριση σας στο βίντεο “Μια μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας” ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Το ενδιαφέρον μεγάλο. Αγκαλιάσατε την προσπάθεια μου να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες, από την επίσκεψη μου στη Φινλανδία, στα πλαίσια του προγράμματος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης Comenius και μου δώσατε την ώθηση να φτιάξω ένα νέο βίντεο… Το ταξίδι στα σχολεία της Φινλανδίας και στο εκπαιδευτικό της σύστημα συνεχίζεται λοιπόν, αυτή τη φορά μέσα από τον παιδικό σταθμό Kaitaanniityn päiväkoti της περιοχής Espoo σε απόσταση αναπνοής απ’ το Ελσίνκι.
Πρόκειται για έναν συνηθισμένο δημόσιο παιδικό σταθμό.
Όπως και στις υπόλοιπες βαθμίδες, η εκπ/ση και η φροντίδα του παιδιού συμβαδίζουν πλάι πλάι. Πώς περνάνε τη μέρα τους οι μικροί μαθητές και τι μαθαίνουν; Τι μέσα χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία και τη φροντίδα τους; Πώς ανταποκρίνεται ο παιδικός σταθμός στις ανάγκες των γονέων;

Μην ξεχάσετε να σχολιάσετε και να εγγραφείτε στο κανάλι μου! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στις παρακάτω συναδέλφους εκπ/κούς: Στην κα Yvonne για τη συνεισφορά της στην αγγλική μετάφραση, στην κα Γιαννούλα που μοιράστηκε με χαρά το υλικό της, στην κα Stefanie για την βοήθεια και προθυμία της να απαντήσει σε ερωτήματα που συνέχισαν να με απασχολούν μετά την επίσκεψη στον παιδικό σταθμό και στις κυρίες Κωνσταντίνα και Κατερίνα για τις εύστοχες παρατηρήσεις τους.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους παρακάτω για την ελεύθερη χρήση της μουσικής τους: Τα Ceccecion studios για τη μελωδία “Happy piano music”(2η στη σειρά) και τον John Patrick McKenna για τη μελωδία του Children’s Song (3η στη σειρά).

Ένα παράδειγμα του φύλλου γνωριμίας για τους γονείς θα βρείτε εδώ: http://media-cache-ak0.pinimg.com/ori…

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *