Μαγική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργάνωσαν οι Greekteachers στον Πύργο Ηλείας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων-Greekteachers που έγινε στον Πύργο και συγκεκριμένα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο ΣΠΚ της πόλης.

Η συγγραφέας  Αναστασία Ευσταθίου, δασκάλα, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Ακράτας,  και η δασκάλα Μαρία Αγγελακοπούλου, ως greekteachers  ήρθαν από την Ακράτα και ξεσήκωσαν τα μικρά παιδιά της πόλης του Πύργου τα οποία “διψούσαν” για μια τέτοια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.H Kατερίνα Μπελελή δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και η Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου φιλόλογος στο Γυμνάσιο  Βουνάργου ήταν εκεί και απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, εικαστικών, ζωγραφικής, χειροτεχνίας κτλ. Δεκάδες άλλοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ήταν εκεί και βοήθησαν την προσπάθεια.

 

 

 

Τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο των παραμυθιών με τον νέο πλανητάρχη Τσάο Τσάο Γη που εξανάγκασε τον Άι Βασίλη και την Ιταλιάνα μάγισσα Μπεφάνα να αποσυρθούν πια από το μοίρασμα των δώρων. Τους ανακοίνωσε ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο φέτος για όλα τα παιδιά του κόσμου είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pen Play και αυτό προκάλεσε την αντίδραση όλων των παιδιών του Πύργου που συμμετείχαν σε ένα θεατρικό παιχνίδι που διαμορφώθηκε από τα ίδια τα παιδιά.Τα παιδιά θέλουν τον Άι Βασίλη, θέλουν να ζουν και στην πόλη του Πύργου τη μαγεία των Χριστουγέννων.

«Τα παιδιά έπαιξαν, ένιωσαν τη χαρά των Χριστουγέννων και χαμογέλασαν και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας. Η εντυπωσιακή τους προσέλευση μας συγκινεί ιδιάιτερα» δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της greekteachers κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης  και ευχαρίστησε όλους, τον Αντιδήμαρχο κ.Διονύσιο Μπέλτσο αλλά κυρίως τους ιδιώτες, που βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης αυτής την πρώτη που διοργάνωσε η Εταιρεία στον Πύργο Ηλείας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *