Μάθημα κινεζικών σε δύο σχολεία!

Η κινεζική γλώσσα μπαίνει στα ελληνικά σχολεία. Το πρώτο βήμα γίνεται σε δύο Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στα οποία τα κινεζικά θα διδάσκονται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητικών Ομίλων. «Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του. Η κινεζική γλώσσα είναι μία από τις 5 εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σχεδόν 30 εκατ. άνθρωποι τη σπουδάζουν. Από σήμερα θα αρχίσετε να τη μαθαίνετε στα σχολεία σας.
Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα», είπε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Du Qiwen, στους μαθητές των δύο πρότυπων σχολείων. «Θέλω να ευχαριστήσω την κινεζική κυβέρνηση γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *