Λάρισα: Ανησυχία για τα σχολεία και αιτήματα για καραντίνα εκπαιδευτικών και μαθητών

Ανησυχία υπάρχει μεταξύ των γονέων και των μαθητών στη Λάρισα  αλλά και εκπαιδευ­τικών, αναφορικά με το τι θα γίνει με τα σχολεία σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει η εφημερίδα Ελευθερία σε κάποιες περιπτώσεις, η ανησυχία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, αφού ήδη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαί­δευσή Λάρισας έχουν φτάσει αιτήματα για εκπαιδευτικούς που ταξίδεψαν ή για μαθητές των οποίων οι γονείς ταξίδεψαν, να απέ­χουν από τα καθήκοντά τους ή τα μαθήμα­τα τους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στην Αγιά, στα Φάρσαλα και στη Χάλκη έχει δημιουργηθεί ζήτημα και για αγρότες που έχουν ταξιδέψει και η το­πική κοινωνία είναι θορυβημένη.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσή κ. Σοφία Παπαδοπούλου επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει αναφορές για συγκεκριμένα σχο­λεία, τονίζει όμως ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές και είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, ώστε να μη στιγμα­τιστούν άνθρωποι.

Για την περίπτωση της Αγιάς αναφέρει στην Ελευθερία πως τρεις εκπαιδευτικοί βρέθη­καν στην Ισπανία μέσω Erasmus και επέστρεψαν χθες βράδυ. Υπάρχει επικοι­νωνία και θα επικοινωνούσαν με τον ΕΟΔΥ για να ληφθούν όλα τα απαραί­τητα μέτρα, ενώ τα όποια κενά θα καλυφθούν.

Στην δε περίπτωση των Φαρσάλων, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σύλλογος Γονέων ζη­τά να μην προσέλθουν στο σχολείο μαθητές των οποίων οι γονείς ταξίδεψαν στη Γαλλία.

Λάρισα: Ανησυχία για τα σχολεία και αιτήματα για καραντίνα εκπαιδευτικών και μαθητών

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *