Κ. Δασκαλάκης: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχεις πάθος» (Βίντεο)

Δεν ξεχνά τις κρητικές ρίζες του στις οποίες αναφέρθηκε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV. Τι άλλο είπε επιστήμονας με διεθνές κύρος και αναγνώριση.

Εχει χαρακτηριστεί μαθηματική ιδιοφυΐα και ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον πλανήτη – «Η Κρήτη ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα», αναφέρει ο ίδιος

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης σε ηλικία μόλις 37 ετών κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων επιστημόνων, με διεθνές κύρος και αναγνώριση, που δεν ξεχνά τις κρητικές ρίζες του στις οποίες αναφέρθηκε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV.

Αυτό που κατέταξε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη στα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου και έκανε τους πάντες να παραληρούν ήταν το γεγονός ότι αποφάσισε να αναμετρηθεί με την αήττητη ισορροπία των παιγνίων λύνοντας το γρίφο του Νας. Την εξίσωση που προσπαθούσαν να λύσουν οι μαθηματικοί σε όλο τον κόσμο, χωρίς αποτέλεσμα, τα τελευταία εξήντα χρόνια!

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος στη διδακτορική του διατριβή, στην οποία μελέτησε το Θεώρημα του Τζον Νας.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας επιστήμονας είναι καθηγητής στο ΜΙΤ και ερευνητής στο Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου. Ο ίδιος απαντώντας στην ερώτηση μετά το γρίφο του Νας, ποια πρόκληση θέλει να κατακτήσει, απαντά:

«Σκοπός της ζωής και της έρευνας είναι πως χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά μπορούμε να κατανοήσουμε τον άνθρωπο και να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο οι υπολογιστές να μπορούν να αναπτύξουν αντίστοιχες νοητικές ικανότητες…».

Η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, τα δομικά προβλήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και η έλλειψη Κέντρου Αριστείας, αποτελούν τροχοπέδη για τους νέους Έλληνες επιστήμονες, που δεν μπορούν να διαπρέψουν στη χώρα τους.

Όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να κυνηγήσουμε και να υπηρετήσουμε αυτό που θέλουμε με πάθος, λέει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, απευθυνόμενος στα νέα παιδιά που τον πολιορκούν σε κάθε εμφάνισή του.

www.neakriti.gr

Διαβάστε επίσης...

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

TweetΣύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού οι νεκροί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες μέρες …

Ελληνική ανακάλυψη βάζει «φρένο» στους θανάτους από κορωνοϊό! Το τεράστιο επίτευγμα για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης, αλλά και τη θεραπεία για ολόκληρο τον κόσμο!

TweetΈνα νέο, βαρύ “όπλο” στη “μάχη” για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε …

Κοινωνική Ιστορία (Ο κορωνοϊός) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Tweet«Αυτή είναι μια κοινωνική ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό να καθησυχάσει και να βοηθήσει τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *