Κύπρος : Αντιδρούν οι γονείς στην απόφαση οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους

Συνάντηση είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς Μέσης Εκπαίδευσης με την Επιτροπή για την αλλαγή κανονισμών λειτουργίας σχολείων στην Κύπρο.

Της σημερινής συνεδρίας προηγήθηκε συνάντηση της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, με το Υπουργείο Παιδείας, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων το δικαίωμα των καθηγητών να διδάσκουν στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

Η πιο πάνω απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων. Αντίδραση, η οποία προκάλεσε έντονη συζήτηση κατά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση με την Επιτροπή.

Αντιδρούν οι γονείς

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε «οι Κανονισμοί είναι ξεκάθαροί. Το σημείο 3 (Α) απαγορεύει οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν στο σχολείο που βρίσκονται τα παιδιά τους».

«Θεωρούμε αθέμιτο να παραβιάζονται οι κανονισμοί του σχολείου και δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα να παρανομήσει», είπε ο κ.Νικηφόρου.

Το Υπουργείο Παιδείας

Σε τοποθέτησή του στο Sigmalive, o Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Λούης Κυπριανός, σημείωσε πως «προτεραιότητά μας είναι η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Από τηn στιγμή που δεν το απαγορεύουν οι Κανονισμοί, δεν μπορούμε να στερήσουμε από έναν εκπαιδευτικό κάτι το οποίο είναι λογικό και που εν των πραγμάτων διαφυλάσσεται από τους Κανονισμούς, η μη παρέμβασή του καθηγητή-γονιού στο έργο του σχολείου ούτε να διδάσκει στην τάξη του».

Οι κανονισμοί

Πάντως, οι κανονισμοί φαίνονται ξεκάθαροι και στους οποίους σημειώνονται τα εξής:

Α) Οι διδάσκοντες και οι υπάλληλοι σχολείου δεν εργάζονται στο ίδιο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους, εκτός αν υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους δίδεται σχετική έγκριση από το επαρχιακό Π.Λ.Ε. και τη Διεύθυνση Μ.Τ.Ε.Ε.

Β) Εκπαιδευτικοί στους οποίους έχεις δοθεί κατ΄ εξαίρεση έγκριση να εργάζονται στο σχολείο όπου φοιτεί το παιδί τους δεν διδάσκουν σε τάξη όπου φοιτεί το παιδί τους, ούτε εμπλέκονται σε διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.

* Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε συγκεκριμένο σχολείο και έχουν πάρει έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις μπορούν να είναι μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά να μην κατέχουν θέση στην γραμματεία του Συνδέσμου.

www.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης...

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

TweetΣύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού οι νεκροί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες μέρες …

Ελληνική ανακάλυψη βάζει «φρένο» στους θανάτους από κορωνοϊό! Το τεράστιο επίτευγμα για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης, αλλά και τη θεραπεία για ολόκληρο τον κόσμο!

TweetΈνα νέο, βαρύ “όπλο” στη “μάχη” για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε …

Κοινωνική Ιστορία (Ο κορωνοϊός) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Tweet«Αυτή είναι μια κοινωνική ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό να καθησυχάσει και να βοηθήσει τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *