«Κόκκινο πανί» τα δίδακτρα για τους γονείς των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Του Γ. Κατσιάνη

«Σιγή ιχθύος» τηρεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ύψος των διδάκτρων που θα κληθούν να καταβάλλουν χιλιάδες γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία.

Αν και οι προετοιμασίες για την επανεκκίνηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την 1ηΙουνίου έχουν ξεκινήσει, το αρμόδιο υπουργείο δεν φέρεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις, σχετικά με το ύψος των εκπτώσεων που θα ισχύσουν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως είναι η μεταφορά μαθητών με σχολικό λεωφορείο.

«Αναμένουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία από τα γυμνάσια και τα λύκεια και στη συνέχεια, θα αποφασίσουμε για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε στην ΕΡΤ1 η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Τι ζητούν οι γονείς

Από την πλευρά τους, οι γονείς ζητούν να υπάρξει εξορθολογισμός των διδάκτρων.

«Η τηλεκπαίδευση δεν υποκαθιστά το έργο που γίνεται σε μία τάξη. Αυτό που ζητούμε είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του κόστους που θα κληθούμε να καταβάλλουμε, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς έχομε υποστεί  σημαντική μείωση του εισοδήματος μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ιδιωτικού σχολείου, Γιάννης Φωτιάδης.

Επιπλέον, τόνισε πως «δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θέλαμε από την πλευρά των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» σχετικά με τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου συνεννόησης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ),«μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως μεταφορά, σίτιση, απογευματινές δραστηριότητες κ.ά., από τους εργοδότες-επιχειρήσεις δεν χρεώνονται για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία και δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ποσών από τους υπόχρεους».         

«Κόκκινο πανί» τα δίδακτρα για τους γονείς των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Διαβάστε επίσης...

Κρήτη: Τουρίστρια με κορονοϊό έκοβε βόλτες – Την βρήκαν μετά από τρεις μέρες

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν με πρωταγωνίστρια την …

Tρέχει το σύστημα για τις αποσπάσεις στην Ειδική Αγωγή. Θα ακολουθήσει η Γενική.

TweetΕνημέρωση από τον αιρετό ΚΥΣΠΕ Νίκο Φασαφαλή: Θέλω να σας ενημερώσω ότι τα λειτουργικά κενά …

Γράψε το όνομά σου στη Γραμμική Β΄

TweetΜια πολύ ωραία εφαρμογή έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του το Μουσείο Θηβών που σου επιτρέπει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *