ΚΥΠΡΟΣ: «Πιάστηκε» στα πράσα εκπαιδευτικός – Πήρε άδεια ασθενείας και ήταν αλλού!

Εκπαιδευτικός ενώ ήταν με άδεια ασθενείας, εντοπίστηκε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.

Όπως σημειώνεται στον «Φιλελεύθερο»την καταγγελία σε βάρος της στο υπουργείο Παιδείας έκανε δημοσιογράφος το 2013 όταν διαπίστωσε το γεγονός.

Εναντίον της εκπαιδευτικού ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη. Η εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης.

Η ίδια προσέφυγε στο Διοικητικό δικαστήριο προσβάλλοντας την πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε.

Σε κατάθεσή της η εκπαιδευτικός στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας ανέφερε: «Λόγω εγκυμοσύνης που βρισκόταν στα αρχικά στάδια ο γυναικολόγος της συνέστησε άδεια ασθενείας για τη χρονική περίοδο ενός μηνός προς αποφυγή των μετακινήσεων που συνεπάγεται η μετάβαση στην εργασία της, από λύκειο σε λύκειο. Δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο, σε οκτώ παραστάσεις, τρεις εκ των οποίων συνέπιπταν εντός του χρόνου για τον οποίο η ίδια βρισκόταν εκτός της εργασίας της, στη βάση της άδειας ασθενείας του ιατρού της. Η συμμετοχή της στις παραστάσεις ήταν εθελοντική και αμισθί και έγινε στα πλαίσια εκπόνησης της μεταπτυχιακής διατριβής της». 

Για ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της, η εκπαιδευτικός προέβαλε διάφορους λόγους, ανάμεσα σε άλλα και την μεγάλη καθυστέρηση της επιβολής της ποινής, με το δικαστήριο ωστόσο να μην συμφωνεί.

«Το παρόν Δικαστήριο, ως ασκούντα έλεγχο ακυρωτικό, περιορίζεται στη νομιμότητα της πράξης και στο εύλογο των διαπιστώσεων επί των γεγονότων, χωρίς να επεμβαίνει στην ουσιαστική κρίση του διοικητικού οργάνου, εκτός εάν στοιχειοθετηθεί παράβαση νόμου ή πλάνη περί τα πράγματα ή κατάχρηση εξουσίας ή υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης, που δεν είναι η περίπτωση» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, η προσφυγή απορρίφθηκε και η εκπαιδευτικός πλήρωσε τα έξοδα 1.450 ευρώ.

tothemaonline.com

Διαβάστε επίσης...

Ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, μας εξηγεί πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την «ύπουλη» Μηνιγγίτιδα Β

Tweet«Αν θέλετε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας από την σοβαρή αυτή νόσο δεν υπάρχει …

Και κροτίδα και καπνογόνο σε σχολείο της Πάτρας- Στο νοσοκομείο μαθήτρια και καθηγήτρια – ΦΩΤΟ

Tweet“Το περιστατικό δεν συνδέεται με πρόσφατο γεγονός” λέει στο thebest.gr o Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αχαΐας …

Οι μαθητές της Στ’ καλούνται να συγκινήσουν τον Δήμαρχο για να μη διώξουν τους πρόσφυγες

TweetΠολλοί Δήμαρχοι αντιδρούν για τους πρόσφυγες που πρόκειται να έλθουν στην περιοχή τους.Τo βιβλίο όμως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *