Nurse hand fills out a medical form Coronavirus test on hospital table with respiratory mask and test tubes with blood for analysis. 2019-nCoV virus infection originating in Wuhan, China

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 11 «καθαροί» νομοί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση της πανδημίας στην Ελλάδα, η περιοχή της Καστοριάς έχει εξελιχθεί σε καυτή εστία του κορωνοϊού. Χθες ένας ακόμη κάτοικός της, ο έκτος κατά σειρά, έχασε τη μάχη για τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό ενώ πολλοί είναι εκείνοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης ή στη Θεσσαλονίκη. Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, η Καστοριά είναι ο νομός με τη μεγαλύτερη αναλογία κρουσμάτων ανά πληθυσμό στην χώρα μας: Η περιοχή των σχεδόν 50.000 κατοίκων μετρούσε χθες 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκατοντάδες – όπως υπολογίζεται – «αθόρυβα».

Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, μια περιοχή με πληθυσμό περίπου 1,1 εκατομμύριου κατοίκων, είχαν επιβεβαιωθεί μόλις 55 κρούσματα. Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι ο ιός χτύπησε από νωρίς το νοσοκομείο της περιοχής βγάζοντας εκτός μάχης μεγάλο τμήμα του προσωπικού. Μάλιστα ένα από τα θύματα του κορωνοϊού, ο 53χρονος άνδρας που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στις 15 Μαρτίου 2020, εργαζόταν στο Μικροβιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Θρίλερ σε πέντε νομούς

Στη λίστα με την κατανομή των κρουσμάτων ανά νομό στην Ελλάδα μετά την Καστοριά ακολουθεί η Ηλεία, όπου μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 περιστατικά, δηλαδή 25,1 ασθενείς ανά 100.000 πληθυσμού. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων όπου εντοπίζονταν 641 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55,45% του συνόλου των κρουσμάτων στην επικράτεια. Στο Λεκανοπέδιο αντιστοιχούσε το 65,6% των συνολικών κρουσμάτων. Μεγάλη συχνότητα περιστατικών εντοπίζεται επίσης στη Ζάκυνθο, την Ξάνθη και την Κοζάνη, με τις δύο τελευταίες περιοχές να περιλαμβάνουν και χωριά ή κοινότητες – Εχίνος, Δραγασιά, Δαμασκηνιά – στα οποία έχει επιβληθεί πλήρης καραντίνα, δηλαδή απαγόρευση της κυκλοφορίας χωρίς καμία εξαίρεση.

Στον αντίποδα αυτών, υπάρχουν ακόμη περιοχές της Ελλάδας όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κερκύρας, Κορίνθου, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *