Κινδυνεύουν να χαθούν οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή εάν δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019 δήλωσε η πρώην Υφυπουργός κα Μερόπη Τζούφη

«Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών, φανερώνει πως η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως αντιλαμβάνεται -έστω και σιωπηλά- τις τεράστιες ανάγκες στελέχωσης του εκπαιδευτικού συστήματος», σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Η ίδια, προσθέτει ότι «φανερώνει επίσης τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν από την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πλαίσιο και αποτελεί έμμεση επιβράβευση του κυβερνητικού έργου της προηγούμενης τετραετίας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία αυξήθηκαν, δρομολογήθηκαν 15.000 μόνιμες προσλήψεις και νομοθετήθηκε ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις».

«Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η κα Κεραμέως αισθάνεται αμήχανα να συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική συζήτηση και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς παρά το θετικό της ρύθμισης, η νέα Κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τους 10.500 απαραίτητους και δρομολογημένους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ η δημόσια δαπάνη των 22 εκατ. ευρώ για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή κινδυνεύει να χαθεί εάν οι διορισμοί δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019» τονίζει η Μ.Τζούφη.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η χρόνια αλλεργία της ΝΔ στις μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Για να αποφύγει το πολιτικό κόστος κατηγορεί την απερχόμενη Κυβέρνηση πως δεν προέβλεψε τη δαπάνη στον προϋπολογισμό του 2020 και 2021, ενώ κάθε πρωτοετής φοιτητής σε πανεπιστημιακό τμήμα οικονομικών γνωρίζει πως μελλοντικές πιστώσεις είναι αδύνατον να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Επίσης αποκρύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει τους 15.000 μόνιμους διορισμούς στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2019-2022 και συνεπώς στους προϋπολογισμούς αυτών των ετών θα εγγράφονταν οι πιστώσεις».

«Το μόνο βέβαιο είναι πως στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εντός του 2020» τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος η ίδια σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη κάλυψη των κενών στα σχολεία, χωρίς να παρατείνει το χρόνιο καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αυτών δηλαδή που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, των μισθολογικών περικοπών και της συνταξιοδότησης περισσότερων από 30.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών».

https://left.gr

Διαβάστε επίσης...

Καμία πρόβλεψη σύστασης νέων οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών – Αναφορά στη Βουλή

TweetΑναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος …

Σήμερα εξετάζεται το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

TweetΣήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να συζητήσει τόσο το ενδεχόμενο άνοιγμα των παιδικών …

Όλες οι σοβαρές παρενέργειες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και από τα τρία εμβόλια

TweetΣημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των τριών εμβολίων που έχουν χορηγηθεί μέχρι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *