Κατάργηση της ειδικοτητας ΠΕ60 και ΠΕ61 από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Κατάργηση της ειδικοτητας ΠΕ60 και ΠΕ61 από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

 

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 3/7/2020 πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη μας απογοήτευση την αιφνιδιαστική και αναίτια κατάργηση των ειδικοτήτων ΠΕ60 και ΠΕ61 Νηπιαγωγών από το ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, οπως φαίνεται στην Προκύρηξη με Αρ. Πρωτ.: 38963, 3/7/2020. Συνέπεια της εν λόγω απόφασης είναι ότι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη σχολή ως νηπιαγωγοί θα βρεθούν στην ανεργία, αν και διαθέτουν όλα τα κριτήρια που εδώ και χρόνια η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει επιβάλει στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης στην εκπαίδευση ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

 

Ενημερώνουμε ότι οι ειδικότητες ΠΕ60 και ΠΕ61:

 

  1. Προβλέπονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΠΒΜ), όπως έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ (απόφαση 2120/32/01-07-2014 και 2314/37/22-07-2014 ) για την γενική κατεύθυνση Ασκήσιμων σπουδαστών.
  2. Υφίστανται στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΠΒΜ) από το 1988.
  3. Εκπροσωπούνται στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που φέρει τις αντίστοιχες ειδικότητες και το οποίο παρέχει εκπαιδευτικό έργο κανονικά.
  4. Διαθέτουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, όπως και σε κάθε δομή της μη τυπικής εκπαίδευσης.
  5. Δύνανται να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στους σπουδαστές της γενικής κατεύθυνσης Ασκησίμων, καθώς αυτή συνεχίζει να υφίσταται με εγγεγραμμένους περισσότερους από 30 σπουδαστές.

 

Εκτός των ανωτέρω, θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προκλητική την κατά το δοκούν διαγραφή ειδικοτήτων από οποιονδήποτε προϊστάμενο ή όργανο του ΟΑΕΔ με βάση προσωπικές απόψεις χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Καταδικάζουμε την απουσία διαβούλευσης επί του θέματος με τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη, στο πλαίσιο μιας λογικής «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

 

Καλούμε τους/τις συναδέλφους, το κοινό και τους συλλόγους εργαζομένων να καταδικάσουν την αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Τους καλούμε να συνταχθούν στον αγώνα μας ώστε να παραμείνουν οι Νηπιαγωγοί ΠΕ60 και ΠΕ61 στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, εκδίδοντας ψηφίσματα αλληλεγγύης, καθώς και να προσέλθουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι απολύσεις δε θα περάσουν!

 

Με τιμή,

Το ΔΣ του Συλλογου Έκτακτου Προσωπικού ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

ΔΟΑ: Σήμερα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στην Αρχ.Ολυμπία παρουσία Σακελλαροπούλου – Μπαχ

Tweet O Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ θα εγκαινιάσει τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της …

0 Σεισμοί: 7 στα 10 κτίρια δεν πληρούν σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές

TweetΜόλις 3 στα 10 κτίρια έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς στην Ελλάδα – Συνέντευξη …

Τα θρανία ως «γέφυρα» σωτηρίας μαθητών

Tweet  Tου Αθανάσιου Κατσίμπελη Η εικόνα των μαθητών να δημιουργούν «γέφυρα» με θρανία έξω από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *