Καλαμάτα : Η έναρξη της Επανάστασης μέσα από μια ταινία που πρωταγωνιστούν μαθητές Δημοτικού

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου, στις 19.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα παρουσιασθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Προσέγγιση της τοπικής ιστορίας από μαθητές Δημοτικού». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί και ταινία με τίτλο «23η Μαρτίου 1821, η χαραυγή της λευτεριάς».

Στα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν μέρος 270 μαθήτριες και μαθητές, προερχόμενοι από το 2ο και το 5ο (Μπενάκειο) Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, που είχαν αναλάβει την παραγωγή υπό την καθοδήγηση των δασκάλων, ενώ μετέσχον και μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και του 2ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο Δήμαρχος παρεχώρησε το γραφείο του.

Της κινηματογράφησης προηγήθηκε ιστορική έρευνα 4 μηνών, από την οποία προέκυψε το σενάριο, έγινε η διανομή των ρόλων και δημιουργήθηκαν οι αφηγήσεις.

Σενάριο: 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας. Έρευνα – καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Τσινόρεμας, Ανδρέας Κατσαούνης. Σκηνοθεσία: Φώτης Κουτρουμπής. Οπερατέρ: Φώτης Κουτρουμπής, Γιώργος Κουτρουμπής, Θανάσης Τσαούσης. Μοντάζ – ηχοληψία: Φώτης Κουτρουμπής. Εκτέλεση παραγωγής video: StudioΚαλαμάτα. Γενική παραγωγή: 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας.

Γεύση της ταινίας μπορεί κανείς να πάρει από τα παρατιθέμενα trailer.

 

 

 

 

http://www.kalamata.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *