Κάλεσμα στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ

Ο Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25 καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τα μέλη του ΜέΡΑ25 να συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 στα Προπύλαια.

• Λέμε ΟΧΙ στην εξίσωση των Πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των Κολλεγίων.
• Λέμε ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.
• Λέμε ΟΧΙ στον αποκλεισμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατέχουν ακαδημαϊκούς τίτλους και έχουν παιδαγωγική επάρκεια, από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
(από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν δάσκαλοι, απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης)
• Λέμε ΟΧΙ στη τιμωρητική διάταξη του άρθρου 58 με τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς για όσους αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
• Λέμε ΟΧΙ στη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση.
• Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.
• Λέμε ΟΧΙ στη μειωμένη χρηματοδότηση για την Παιδεία.
• Λέμε ΟΧΙ στην «επιλεκτική» προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο. (το Υπουργείο εξισώνει Πανεπιστημιακά πτυχία με τίτλους Κολλεγίων με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 36/2005 αλλά δεν εφαρμόζει εδώ και χρόνια την οδηγία 70 του 1999 που οδηγεί σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και ανοίγει την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση).

Τομέας Παιδείας ΜέΡΑ25

Διαβάστε επίσης...

LEGO Education σεμινάρια: 6 απαντήσεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί Read more at O3 Out Of the Ordinary: LEGO Education σεμινάρια: 6 απαντήσεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί #educationunlimited #legoeducation #getingear

TweetΤα LEGO Education σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδεύσεις σε …

Η ημερίδα του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου για το 1821: «Η Ηλεία στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης»

TweetΤην Τετάρτη, 1/12/2021, το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Τμήματος  Μουσειολογίας Πύργου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη …

«Το σχολείο αλλάζει. Στην πράξη.» Παρουσίαση 166 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Σχολείο

TweetΤα 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση  με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *