Ιταλία: “Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” για τα παιδιά

Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» για τα παιδιά και τους εφήβους της Ιταλίαςκαταγράφει έκθεση της οργάνωσης Save The Children, με τίτλο «Το νησί που δεν υπάρχει», η οποία παρουσιάστηκε στην Ρώμη.

Το 25% των ιταλών εφήβων θεωρεί ότι το μέλλον του θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο των γονιών του, ενώ το 23% όσων ερωτήθηκαν σκέφτεται, όταν μεγαλώσει, να πάει στο εξωτερικό, για να εξασφαλίσει καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, το 80% του δείγματος που χρησιμοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή -η οποία επεξεργάστηκε στοιχεία της Eurostat- είπε πως στερείται κάποια υλικά αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το 30% των ιταλών γονέων δεν καταφέρνει να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του, για την φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Και το 41% των Ιταλών που έχουν αποκτήσει παιδιά θεωρεί ότι «άμεση προτεραιότητα της κυβερνητικής δράσης θα έπρεπε να είναι η βοήθεια των οικογενειών βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Η Ιταλία, όπως τονίζεται στην έκθεση της Save the Children («Σώστε τα Παιδιά»), βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την πολιτική για την στήριξη των οικογενειών: δαπανά, για το σκοπό αυτό, ποσό ίσο με μόλις το 1,1% του ΑΕΠ της.

Το 29% των παιδιών κάτω των έξι ετών, ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. «Ποσοστό λίγο πιο υψηλό από αυτό της Ελλάδας, που είναι 26,6%. Τα στοιχεία της χώρα μας, όμως, αφορούν το 2011», τονίζεται στην έρευνα.

Η Ιταλία βρίσκεται, επίσης, στην τελευταία θέση σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή μόρφωση των νέων. Μόνο το 20% των πολιτών είκοσι με τριάντα ετών, έχει στα χέρια του πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η Save The Children, τέλος, μας υπενθυμίζει ότι το 38,4% των Ιταλών νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργο.

Οι διάφοροι δείκτες έτυχαν συνολικής επεξεργασίας από την οργάνωση, για την δημιουργία του δείκτη «ευκαιριών για το μέλλον». Η Ιταλία, στην συνολική αυτή βαθμολογία, είναι τρίτη πριν το τέλος, η Ελλάδα προτελευταία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βουλγαρία.

 

nooz.gr

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *