ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ:Ξεκίνησε ως ελαιοχρωματιστής και κέρδισε ΑΡΙΣΤΕΙΑ στην ΤΕΧΝΗ και στην (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γράφει ο Γιώργης Τάκη Δόξα

Αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΖΩΗΣ – ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ – ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ / ΠΡΑΞΗ. Και άλλα πολλά και σημαντικά στην πορεία της ζωής του. Γράφω για τον ξεχωριστό ΕΛΛΗΝΑ (και φίλο μου): τον ΘΑΝΑΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ.

Πριν λίγες μέρες με τίμησε με το νέο του βιβλίο «Με λίγο θράσος… το μπορείς (Εκδόσεις Μέμφις – Αθήνα 2019). Ο Θανάσης Φροντιστής «τιμωρήθηκε» από την έννομη τάξη γιατί ο Πατέρας του ήταν αριστερός και δεν του επετράπη (παρ’ ότι αριστούχος στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο) να σπουδάσει στις Στρατιωτικές Σχολές. Κι’ έτσι την σταδιοδρομία του την ξεκίνησε ως ελαιοχρωματιστής, γνωρίζοντας ότι διαβαίνει τον δύσκολο ανήφορο, τον σωστό δρόμο της ΘΕΛΗΣΗΣ, της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ και της ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ.

Και πράγματι πέτυχε παντού, στην Οικογένεια· στο Επιχειρείν· στην Οικονομική Εκπαίδευση· στην Τέχνη. Έλληνες και Ξένοι που συστηματικά μελετούν και δρουν στην Οικονομία αναφερόμενοι στον Θανάση Φροντιστή τον αξιολογούν ως Μέντορα της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, καθότι επί χρόνια ασχολείται με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις πιστεύοντας ότι «αποτελούν την Ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας».

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Με λίγο θράσος… το μπορείς!» αναφέρεται σε τριάντα ένα (31) βιωματικά του αφηγήματα (Σπύρος Σκούρας – Αριστοτέλης Ωνάσης – Πανεπιστήμιο Ν. Υόρκης – Juran και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (TQM), Warren Buffet και Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπιάδα Μαθηματικών – Η εξυγίανση του ΟΤΕ κ.λπ.). Το μελέτησα δυο (2) φορές για να εμπεδώσω το… θράσος του Θανάση Φροντιστή και να προσθέσω στο ΑΥΡΙΟ της ζωής μου την θέληση και την δύναμη για Δημιουργία. Και προς τούτο ΘΑΝΑΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ σ’ Ευχαριστώ, όπως πολλαπλάσια πρέπει νάναι τα Ευχαριστώ της νέας Ελληνικής γενιάς, που οφείλει (και πρέπει) να μελετήσει τα Κείμενά σου. Πιστεύω δε ότι αυτά τα τριάντα ένα (31) βιωματικά κείμενα είναι το ΦΩΣ που απλόχερα προσφέρεις στη νέα Γενιά και στην Ελλάδα.

Γράφεις στον πρόλογο του βιβλίου σου: «Ίσως πεις, πώς είχα μεγάλο θάρρος για να κάνω αυτά που διαβάζεις. Αν συμφωνείς μαζί μου σίγουρα είμαστε από την ίδια πάστα. Αν όχι, πρέπει να σου πω το μυστικό, για ποια Δύναμη με ώθησε να κάνω ότι έπραξα στη ζωή μου. Αν με κατηγορούσε κάποιος για θρασύτητα, θα έλεγα ότι δεν διαφωνεί μ’ αυτά που έκανα, αλλά απλώς δεν τα περίμενε».

Ο Θανάσης Φροντιστής γεννήθηκε το 1936 στο Μώλο Φθιώτιδας. Έχει εκδώσει έξι (6) Ποιητικές συλλογές, πέντε (5) Πεζογραφικά έργα, τρία (3) Θεατρικά έργα και περισσότερα από εκατό (100) Άρθρα και Μελέτες για Οικονομικά και Κοινωνικά Θέματα και διατέλεσε ανώτατο Στέλεχος σε Ελληνικές και Πολυεθνικές Εταιρείες, μεταξύ αυτού Αντιπρόεδρος στον ΟΤΕ και Πρόεδρος στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Ο Θανάσης Φροντιστής είναι Κερδοφόρος Μαχητής και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι ένας πολύτιμος Έλληνας που ξεκίνησε από το μηδέν και κέρδισε με… θράσος του ΑΡΙΣΤΕΙΑ στην ΤΕΧΝΗ και στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Θανάση πάντα Δημιουργικά…

ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*

*ή Η Κοινωνία του Ενός…

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2019

Διαβάστε επίσης...

To σενάριο για κλείσιμο των Σχολείων σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία

TweetΣύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία και τον δημοσιογράφο κ.Εύρη Τσουμή το ΥΠΑΙΘ επεξεργάζεται σενάριο  για …

Τι απαντά το Υπουργείο για το ενδεχόμενο κλεισίματος των Σχολείων στις 15 Νοεμβρίου

TweetΠολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, έκλεισαν τα σχολεία για δυο εβδομάδες λόγω της …

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές της

TweetΓια το περιστατικό με την κατάρρευση ψευδοροφής σχολικής αίθουσας σε δημοτικό σχολείο στη Πυλαία Θεσσαλονίκης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *