Η πρώτη στις πανελλαδικές φεύγει για Γερμανία!

Η πρώτη στις πανελλαδικές φεύγει για Γερμανία!Δεν θα δοκιμάσει καν να σπουδάσει στην Ελλάδα, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει και υποτροφία…

 

Η Αλεξία Παπαϊωάννου, 18 ετών, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.729 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να αναδειχθεί πρώτη των πρώτων… Και όμως αποφάσισε να φύγει για σπουδές στη Γερμανία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει και υποτροφία.

 

Η απόφασή της να μη σπουδάσει στην Ελλάδα στηρίζεται, όπως η ίδια λέει στην Καθημερινή, στην ανάγκη της για αλλαγή για να δοκιμάσει νέα πράγματα, όμως «δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ».

 

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Απόστολο Λακασά, δήλωσε πως επέλεξε τη Γερμανία αφού έχει φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο που έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στη γερμανική γλώσσα, ενώ πήρε και υποτροφία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα.

 

«Έως πέρυσι έλεγα να μείνω στην Ελλάδα, να το παλέψω εδώ. Αλλά ας μη συνδέσουμε την επιλογή μου να σπουδάσω στο εξωτερικό μόνο με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τους νέους. Νομίζω ότι η απόφασή μου ερμηνεύεται καλύτερα από τη διάθεση που έχουμε όλοι για αλλαγή. Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μία φάση της ζωής. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης».

 epikaira.gr

Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *