Η πρώτη Ελληνίδα που διδάσκει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου, της Χάγης

Σημαντική διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ – Η κα Γραμματικάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που διδάσκει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου, στη Χάγη

Η κ. Γραμματικάκη -Αλεξίου έγινε η πρώτη Ελληνίδα διεθνολόγος που διδάσκει στα θερινά τμήματα Διεθνούς Δικαίου της Ακαδημίας, την περίοδο 8 Ιουλίου-16 Αυγούστου 2019, με θέμα την προστασία του παιδιού στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.

Η Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης ιδρύθηκε το 1923 με βασικό στόχο την προώθηση της ειρήνης, μέσω της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Έκτοτε λειτουργεί στη Χάγη, ακριβώς δίπλα από το Διεθνές Δικαστήριο και το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είναι κυρίως γνωστή για τα ετήσια θερινά μαθήματα Δημοσίου Διεθνούς και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου. Στους αποφοίτους των σχετικών τμημάτων  συμπεριλαμβάνονται γνωστοί νομικοί, δικηγόροι, δικαστές, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί. Tα θερινά μαθήματα της Ακαδημίας διδάσκονται από διεθνώς αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς και νομικούς, οι οποίοι στελεχώνουν φορείς και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης επέλεξε την ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ να διδάξει φέτος θέματα διεθνούς δικαίου όπως, η διακρατική υιοθεσία, η απαγωγή παιδιών, η παρένθετη μητρότητα και μια σειρά ακόμη σημαντικών ζητημάτων, στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Διαβάστε επίσης...

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

TweetΣύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού οι νεκροί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες μέρες …

Ελληνική ανακάλυψη βάζει «φρένο» στους θανάτους από κορωνοϊό! Το τεράστιο επίτευγμα για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης, αλλά και τη θεραπεία για ολόκληρο τον κόσμο!

TweetΈνα νέο, βαρύ “όπλο” στη “μάχη” για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε …

Κοινωνική Ιστορία (Ο κορωνοϊός) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Tweet«Αυτή είναι μια κοινωνική ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό να καθησυχάσει και να βοηθήσει τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *