Η νέα γενιά αναλφάβητων – Εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω φτώχειας

της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου
patrastimes.gr

Αμόρφωτο μένει μεγάλο ποσοστό μαθητών της Πάτρας, που αναγκάζεται να σταματήσει το σχολείο με την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, που βλέπουν κάθε χρόνο όλο και λιγότερα παιδιά μέσα στις τάξεις τους.

Αιτία, η οικονομική στενότητα των οικογενειών, το «Νέο Λύκειο» και το Σύστημα των Εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που απαιτούν από τους γονείς να έχουν γεμάτο πορτοφόλι για την εκπαιδευτική βοήθεια των παιδιών τους με φροντιστήρια, μιας και στα σχολεία με τις περικοπές σε κονδύλια και εκπαιδευτικούς τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν.

Τα παιδιά που εγκαταλείπουν το Λύκειο δεν μπορούν να στραφούν στην Τεχνική Εκπαίδευση, γιατί εκεί τα προβλήματα με την έλλειψη ειδικοτήτων είναι ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα, όπως αποκάλυψαν στο «patrastimes.gr» καθηγητές,  να είναι αναγκασμένα να μαθαίνουν μία τέχνη είτε από μόνα τους είτε δίπλα σε κάποιον μάστορα της παλιάς γενιάς, που δεν έχει τις γνώσεις  που απαιτούνται πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα δημιουργεί τη νέα γενιά των αναλφάβητων για να μην αντιδρά όπως συνέβαινε την εποχή της δεκαετίας του 50, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

enallaktikos.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *