Η ελληνική γλώσσα εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Singidunum του Βελιγραδίου από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

«ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΤΡΑΣ»   – Πάτρα 03-07-2020

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ SINGIDUNUM – ΒΕΛΙΓΡΑΔΊΟΥ

(Βελιγράδι – Νίς – Νόβι Σαντ)

 

Η ελληνική γλώσσα εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Singidunum

του Βελιγραδίου από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 

Την 1η Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε -στην έδρα του Πανεπιστήμιου Singidunum στο Βελιγράδι- συνάντηση του Προέδρου κ. Milovan Stanisic  με τον Καθηγητή τού οικείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Νεκτάριο Λόη, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής της ελληνικής γλώσσας στα Προγράμματα Σπουδών όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου, από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του «Ι.Ε.Θ.Π. – Πάτρας» θα είναι ο υπεύθυνος της όλης διαδικασίας εισαγωγής τής ελληνικής γλώσσας στο Ίδρυμα αυτό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εν λόγω εξέλιξη περιποιεί πράγματι ιδιαίτερη τιμή για το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» καθώς και για την χώρα μας, διότι εισάγεται για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα στο σύνολο των Σχολών ενός μεγάλου Πανεπιστημίου.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ο κ. Γ. Ν. Λόης ανέλαβε να διεκπεραιώσει. Είμεθα δε βέβαιοι ότι, με την συμβολή τού κ. Καθηγητού, η ελληνική γλώσσα όχι μόνον θα ομιληθεί από τους νέους Σέρβους επιστήμονες αλλά και θα μελετηθεί και από εκείνους εις βάθος.

 

Πανεπιστήμιο Singidunum – Βελιγραδίου

 

Το Πανεπιστήμιο Singidunum (www.singidunum.ac.rs) είναι ένα ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προσφέρει στους φοιτητές του σύγχρονα προγράμματα σπουδών, καθώς και μεθόδους μάθησης που εφαρμόζονται σε ιδιαίτερα ανεπτυγμένα πανεπιστημιακά κέντρα. Στόχος του είναι να παράσχει την δυνατότητα στους νέους – από όποια χώρα- να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και να μπορούν να συμμετέχουν στις σύγχρονες επιχειρηματικές δράσεις ή δραστηριότητες. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 2005, κατόπιν της προς τούτο επιθυμίας κορυφαίων και διεθνούς ακτινοβολίας πανεπιστημιακών διδασκάλων, οι οποίοι και προσβλέπουν να παρέχουν στους νέους επιστήμονες σύγχρονες μεθόδους γνώσης αλλά και επιστημονικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Singidunum διαθέτει πέντε (5) Σχολές, δέκα (10) προγράμματα σπουδών και περισσότερους από 10.000 φοιτητές. Ο χώρος που καταλαμβάνει στο Βελιγράδι είναι μεγαλύτερος των 20.000 m2,  ενώ διαθέτει είκοσι (20) αμφιθέατρα, πενήντα (50) αίθουσες διαλέξεων και δέκα τέσσερις (14) αίθουσες υπολογιστών. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει παραρτήματα και στις πόλεις: Νις και Νόβι Σαντ.

Τις επόμενες ημέρες η επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου θα είναι πλέον και στην ελληνική γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

TweetΜε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ (A 157 – 10.08.2020) προβλεπεται ότι …

Συναγερμός για τον κορονοϊό: Η αύξηση των κρουσμάτων “έφερε” νέα έκτακτα μέτρα – Κρίσιμο το 10ήμερο

Tweet Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, …

Πούτιν: Εγκρίθηκε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στη Ρωσία – Εμβολιάστηκε η κόρη του

TweetΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμί Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *