Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ: της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ· της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ· και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ… Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

 Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

 

Μόνον πέντε (5) Γυναίκες στην Κυβέρνηση; ΧΑΜΟΣ ανά την Ελλάδα. Παρ’ ολίγον να «σηκωθούν κι’ οι νεκροί». Σήμερα ο ιθύνων νους της αντιΓυναικείας ενέργειας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Πριν λίγα χρόνια ο Αντρέας (ένας είναι ο Αντρέας) κ.λπ. και κ.λπ.

Ειλικρινά απορώ με Μας, δηλ. τους Συνέλληνες (αρσενικούς και θηλυκούς) για την «πολιτική τους διαμαρτυρία σχετικά με την μειοψηφία των Ελληνίδων στην Νέα Κυβέρνηση.

  • Και ειλικρινά επιθυμώ να εξακριβώσω αν οι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ (πέρα από την ποσόστωση στα ψηφοδέλτια των Κομμάτων) έψαξαν, αναζήτησαν, πληροφορήθηκαν για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ στο ψηφοδέλτιο που επέλεξαν κι’ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΞΙΕΣ και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ;
  • Και θέλω ειλικρινά θέλω να πληροφορηθώ αν η προηγούμενη παρατήρηση / επισήμανση είχε την αυτή ισχύ τόσο στις Ευρωεκλογές και στις  Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
  • Και θέλω να ενημερωθώ ΑΝ (στο πέρασμα του Χρόνου) η ΜΑΝΑ (ο σταθερός και δυναμικός στυλοβάτης της Οικογένειας) έχει ΤΙΜΗΘΕΙ δεόντως (από το σύνολο της Κοινωνίας) κι’ ΑΝ έχει εκμηδενιστεί η Οικογενειακή βία με βασικό θύμα την ΜΑΝΑ ΜΑΣ!
  • Και θέλω να γνωρίσω ΑΝ είναι γνωστή και (αντικειμενικά) εμπεδωμένη η ΓΝΩΣΗ για την πολύμορφη και πολυεπίπεδη ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ· Της Μάνας· της Συντρόφου· της Φίλης που πάντοτε λειτουργούσαν υπό την «σκιά» ή «το μεγαλείο του ξέρεις ποιος εγώ… Εκατοντάδες χιλιάδων γεγονότα που βεβήλωσαν την ΕΙΚΟΝΑ και την ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Αξίζει να θυμήσω τον Μήτσο από την Σύρο: «Μωρή θα ψηφίσεις αυτό που θα σου πω, γιατί θα… ακολουθήσουν μπουνίδια». Στην αντίπερα πλευρά του «θηριώδη» Μήτσου από την Σύρο, τα τελευταία χρόνια (παρά την Κρίση στην Ελλάδα) ΓΥΝΑΙΚΕΣ διοικούν τις Κερδοφόρες Επιχειρήσεις στην Πατρίδα Μας.
  • Και θέλω να καταστεί απόλυτα σαφές ότι «πίσω από κάθε επιτυχημένο Άντρα, στέκεται και λειτουργεί μια ΓΥΝΑΙΚΑ». Και να ξέρουμε τι λέμε και τι υποστηρίζουμε ως αφετηρία νάχουμε το σπιτικό μας. Είτε είναι η Μάνα· είτε η Σύντροφος. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
  • Και θέλω να τονίσω με σαφήνεια (και αντικειμενικότητα) ότι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ΓΥΝΑΙΚΑ. Αυτή η κραυγή· η διαμαρτυρία· η εναντίωση για την ολιγάριθμη συμμετοχή των ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην Νέα Κυβέρνηση, εύχομαι (και ελπίζω) να μην είναι μια – ακόμη – ΕΝΣΤΑΣΗ με ημερομηνία λήξης Χθες. Γιατί δυστυχώς αυτή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ απέχει παρασάγγας από την θεμελιώδη αξία του αξιακού δόγματος: Η Ελληνίδα της Οικογένειας· της Κοινωνίας· και της Πολιτικής. Αυτό το αξιακό δόγμα (θεωρία; ή γεγονός) αποτελεί την ουσιαστική βάση για να στηριχθεί και να εξελιχθεί η Φωτισμένη Ελλάδα. Παρ’ ότι έχουμε πολύ δρόμο για να «ανακαλύψουμε» και να στηρίξουμε, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε. Γιατί η ΕΛΛΗΝΙΔΑ είναι και η ΜΑΝΑ ΜΑΣ.

 ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*

*ή Η Κοινωνία του Ενός…

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2019

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *