“Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο” – Η ομιλία της Νηπιαγωγού στον πρώτο Αγιασμό της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Τα είπε όλα η νηπιαγωγός προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Λακκίου ενώπιον της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στον 1ο Αγιασμό της Υπουργού.

Το κείμενο της ομιλίας της εκφράζει όλους μας  :

“Σεβαστέ πατέρα, κυρία Υπουργέ, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητά μας παιδιά. Με τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, με φιλόδοξα σχέδια, με όνειρα και ελπίδες, αρχίζουμε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά. Ευχή και προσδοκία όλων μας να κάνουμε καλή αρχή για να έχουμε μια νέα χρονιά αποδοτική, δημιουργική και να επιτύχουμε τους στόχους μας βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να κτιστεί το οικοδόμημα της παιδείας του τόπου μας. Και σ΄αυτή μας την προσπάθεια δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερο ξεκίνημα από το να έχουμε τέτοια μέρα δίπλα μας τη νέα Υπουργό Παιδείας, που ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή μου, επέλεξε συνειδητά να κάνει τον πρώτο Αγιασμό της θητείας της, σε ένα Νηπιαγωγείο, σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων.

Και είναι πολύ σημαντικό, γιατί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο. Και δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι πρώτη φορά υπουργός παιδείας επισκέπτεται τα νησιά μας και μάλιστα την ημέρα του αγιασμού. Πρώτη φορά υπουργός παιδείας έρχεται στο Νηπιαγωγείο μας. Μια παρουσία όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Γιατί η παρουσία σας εδώ δε συμβολίζει μόνο την ευαισθησία, τη δική σας και της κυβέρνησης, για την εκπαίδευση. Σηματοδοτεί το πραγματικό ενδιαφέρον σας, να γνωρίσετε από κοντά το σχολικό περιβάλλον, που φοιτούν τα παιδιά μας, καθώς και μέρος από τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, αλλά και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να γίνετε κοινωνός των προβλημάτων και των δυσκολιών που καλείστε να αντιμετωπίσετε.

Η αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, η αδυναμία κάλυψης των τεράστιων αναγκών στην ειδική αγωγή, η απουσία εφαρμογής καινοτόμων προγραμμάτων και η απουσία ενός σταθερού εκπαιδευτικού συστήματος, που δεν θα αλλάζει ανάλογα με τις ιδεοληψίες και τους πειραματισμούς του κάθε Υπουργού Παιδείας είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα, που κληρονομήσατε και που θα κληθείτε να δώσετε λύσεις. Η παρουσία σας εδώ μάς τιμά ιδιαιτέρως, αλλά ταυτόχρονα μας εμψυχώνει, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο σχολείο μας και σας ευχαριστούμε εκ βαθέων. Σας δηλώνουμε δε ότι σίγουρα αισθανόμαστε προνομιούχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε στο πλευρό μας σ’ αυτήν την πορεία. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν, βοηθούν και συνεισφέρουν στις ανάγκες του σχολείου, τους γονείς και ιδιαιτέρως το Σύλλογο γονέων, που παρά τις ελλείψεις και τις πενιχρές επιχορηγήσεις της Πολιτείας είναι πάντα δίπλα μας, πολύτιμος συνεργάτης και σταθερός συμπαραστάτης του έργου μας. Αρωγός στην προσπάθειά μας, να ανταποκριθούμε στο εκπαιδευτικό μας καθήκον και να καταφέρουμε ένα σχετικά παλιό, με πολλές ελλείψεις σχολείο, να το μετατρέψουμε σε σύγχρονο. Τελειώνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω στο σχολείο μας τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο μας και να διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά, που τους υποδέχεται με αγάπη.

Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με ουσιαστική γνώση και πρόοδο για όλους του μαθητές, καλή δύναμη στους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, στερούμενοι πολλές φορές, τις οικογένειες και την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε σας κυρία Υπουργέ, γιατί η ευθύνη που αναλάβατε είναι μεγάλη. Στα χέρια σας η πολιτεία εναπόθεσε τη βαριά ευθύνη της εκπαίδευσης και της αγωγής των μελλοντικών πολιτών. Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά σε όλους!”

Διαβάστε επίσης...

Στην Αυστραλία ο αρχαιότερος κρατήρας αστεροειδούς στη Γη – χρονολογείται προ 2,23 δισ. ετών

TweetΈνας κρατήρας διαμέτρου 70 χιλιομέτρων που βρίσκεται στη δυτική Αυστραλία, είναι πιθανότατα ο αρχαιότερος που …

Ανακαλύφθηκε κύτταρο που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία όλων των καρκίνων

TweetΈνα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από …

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη για τα κολέγια από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ

TweetΞανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για να μην ψηφιστεί το άρθρο για πρόσβαση αποφοίτων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *