Η Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στην Παναγιά τη Χρυσοσπηλαιώτισσα εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό

Ρεπορτάζ Greekteachers.gr

Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κα. Αναστασία Γκίκα παραβρέθηκε στην Θεία Λειτουργία & τη Λιτανεία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στην οδό Αιόλου που είναι από τους ιστορικότερους ναούς της Αθήνας.Πήρε το όνομα αυτό επειδή η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου του Αγίου Όρους βοήθησε αποφασιστικά στην ανέγερση του ναού. Κατά την πολιορκία της Ακρόπολης από τον Κιουταχή το 1826 ο παλιός ναός καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Μόλις το 1832 ξεκίνησε η ανέγερση καινούριου ναού, στη θέση των ερειπίων του παλιού, που λίγα χρόνια μετά αποδείχτηκε ανεπαρκής λόγω του μικρού του μεγέθους.

Από το 1846 ξεκίνησαν προσπάθειες και έρανοι για την ανέγερση νέου μεγαλύτερου και μεγαλοπρεπέστερου ναού. Οι προσπάθειες ξεκίνησαν με την αγορά γειτονικών οικοπέδων για να έχει άνεση ο ναός και μετά από πολλές αναβολές και πολλές δυσκολίες, οι εργασίες ανέγερσης άρχισαν το 1863. Τελικά ο ναός παραδόθηκε στους πιστούς ενορίτες το 1892 με τελευταίο επιβλέποντα τον Τσίλερ που φέρεται να έχει σχεδιάσει και το τέμπλο του ναού.

Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ευχήθηκε σε όλους για τη Μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας αναφέροντας τα εξής :

“Μεγάλη γιορτή η σημερινή για Ελλάδα & Χριστιανοσύνη! Το πολυπληθές εκκλησίασμα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας συμμετείχε με
συγκινητική κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία & τη Λιτανεία. Ανάμεσα στους πιστούς & εγώ, έχοντας την ιδιαίτερη τιμή σήμερα να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό ως Γεν. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ. Χρόνια πολλά αδέλφια! Η φώτισή Της ας μας καθοδηγήσει στην ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας!”

 

Μεγάλη γιορτή η σημερινή για Ελλάδα & Χριστιανοσύνη! Το πολυπληθές εκκλησίασμα της Παναγίας Χρυσοσπηλιωτισσας συμμετείχε…

Δημοσιεύτηκε από Sissy Anastasia Gika στις Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *