Η βουλευτής που αντιστέκεται στην αυτοαξιολόγηση- Σκληρή δήλωση κατά του Υπουργού Παιδείας

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                    

 

26-3-2013

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Με αφορμή την αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014 εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά η «δημοκρατική» τακτική του Υπουργείου Παιδείας συνάδει με την γενικότερη τακτική πάταξης των θεσμών, που εφαρμόζει  η συγκυβέρνηση των μνημονίων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αποφαίνεται ότι πρέπει να επιστρατευθούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να υλοποιηθεί το πολυπόθητο όνειρό του περί “αυτοαξιολόγησης”.

Με την από 24 Μαρτίου «διευκρινιστική» επιστολή του Υπουργού Παιδείας, επικαλούμενος το  άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002 επιβάλλει στους διευθυντές να αναθέσουν ρόλους στους εκπαιδευτικούς, ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο μιας ουσιαστικά τιμωριτικής  αξιολόγησης, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι πρότερες προσπάθειες, εξαιτίας του δυναμικού αγώνα των εκπαιδευτικών.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, η εφαρμογή των νόμων είναι απόλυτη ή κατά το δοκούν; Η κυβέρνησή σας έχει αποδείξει το τελευταίο».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *