Η ΑΔΕΔΥ ζητά ακαταδίωκτο για τους διευθυντές των σχολείων που διώκονται για τα self test

Με αφορμή αγωγές κατά Διευθυντών Δημοτικών και Γυμνασίων, στα Γιάννενα, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στα σχολεία χωρίς selftest

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών (Δημοτικού και Γυμνασίου) στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον Νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς selftest.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας δεν φρόντισαν να θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (να θεσπίσουν π.χ. το ακαταδίωκτο, όπως έκαναν σε τόσες άλλες περιπτώσεις), οι οποίοι τώρα σύρονται στα δικαστήρια επειδή επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, αφενός μεν  νομική στήριξη στους συναδέλφους, κάτι που προβλέπει ο Ν. 4795/21 για τους δημόσιους λειτουργούς, σε περίπτωση έγερσης αγωγής (στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους) από τρίτους, αφετέρου δε να κάνει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τέλος, δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα τους στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, στην πρωτοφανή περιπέτεια που υφίστανται.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε επίσης...

e-books: Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% οπτικά και ακουστικά βιβλία

Tweet«Η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί κίνητρο για ενίσχυση της ζήτησης των συγκεκριμένων μορφών βιβλίων» δήλωσε …

“Απασφαλισε” η Κεραμέως στη χυδαιότητα του Φίλη

TweetΚεραμέως σε Φίλη: Θλιβερός ο λαϊκισμός σας -Δεν σας επιτρέπω αναφορές στην οικογένειά μου Έντονη …

Πρωτοβουλία αναπληρωτών : Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ

Tweet ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (21/7) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *