Η έλλειψη σχεδίου Εθνικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το πάγωμα των ΚΕΑ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετά από αιτήματα πολλών στελεχών της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η οποία βάλεται τα τελευταία δέκα χρόνια αποφάσισε να παγώσει, να σταματήσει την τρέχουσα διαδικασία επιλογής μελών Παιδαγωγικών Ομάδων (ΠΟ) των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) της χώρας. Μέχρι αύριο η εντολή αυτή αναμένεται να σταλεί και εγγράφως προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Απόλυτα σωστό το σχόλιο της Σίσης Πλακονούρη δασκάλας και υπεύθυνης της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου με πολλά χρόνια θητείας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση :

“Παγώνει η διαδικασία στελέχωσης για τα ΚΠΕ που τα έκαναν ΚΕΑ επιφορτισμενα με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες, αφού καταργήθηκαν οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Π. Ε….. Εδώ ταιριάζει το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… Για να δούμε τι θα δούμε….και βέβαια ένα ακόμα τρανό παράδειγμα για την έλλειψη σχεδίου εθνικής εκπαιδευτικής Περιβαλλοντικης πολιτικής που δεν θα εξαρτάται από την προσωπική άποψη του κάθε Υπουργού για να μην πω των συμβούλων που τον επηρεάζουν…. Ίδωμεν!”

Διαβάστε επίσης...

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας : Θεαματική η μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα

Tweet Σημαντική μείωση των καπνιστών (καθημερινών και περιστασιακών) σε ποσοστό που κυμαίνεται από 21.9% μέχρι …

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ονοματίζει τις μεταλλάξεις με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου

TweetB.1.617, B.1.1.7, B.1.351… Το να θυμάται κανείς τις επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών της Covid-19 αποδεικνύεται …

Εξετάζεται ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

TweetΟ εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών παραμένει ένα ανοιχτό θέμα για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *