“Ημερολόγια πανδημίας” – Το ντοκιμαντέρ για τη “νέα αρχή”

Μία διαφορετική ματιά στην πανδημία του κορονοϊού που πλήττει όλο τον πλανήτη ρίχνει το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1, καταγράφοντας την περίοδο του εγκλεισμού αλλά και το «σήμερα» σε πολλές χώρες μέσα από μαρτυρίες κατοίκων τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτοί οι κάτοικοι, οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, είναι ελληνικής καταγωγής που ζουν σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου και βιντεοσκόπησαν την καθημερινότητά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε 45 λεπτά λοιπόν καταθέτουν την εμπειρία τους και αποκαλύπτουν πώς αντιμετώπισαν τον εγκλεισμό, αλλά και τι τους δίδαξε η απομόνωση, τι άλλαξε μέσα τους, πόσο επηρέασε η πανδημία τη ζωή τους καθώς και πώς βλέπουν την επόμενη μέρα.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα νόσησαν και περιγράφουν ότι έζησαν στιγμές φόβου και αγωνίας στο σκοτάδι πριν βγουν στο… φως.

Η κάμερα του ντοκιμαντέρ μάς μεταφέρει σε: Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Βομβάη, Γλασκώβη, Βρυξέλλες, Ιερουσαλήμ,  Μελβούρνη, Μόσχα, Μπαλί, Μπογκοτά, Σιγκαπούρη, Στοκχόλμη κ.α., ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σε κάποιες απ’ αυτές τις χώρες, για παράδειγμα σε Ρωσία, Κολομβία και Αυστραλία, ο εγκλεισμός συνεχίζεται ακόμη και σήμερα!

Παραγωγός είναι η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ενώ την έρευνα έχει κάνει η Κίρκη Καραλή και τη σκηνοθεσία ο Στέλιος Μερτύρης.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *