Ζέττα Μακρή : Χαιρετισμός στο Συμπόσιο της Ολυμπίας των Teachers4Europe για το περιβάλλον

Στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο σημαντικότερο πνευματικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό κέντρο του αρχαίου κόσμου, βρέθηκε, διαδικτυακά, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, με αφορμή τη συμμετοχή της στο τριήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “T4E–Teachers4Europe”.

 

Η κ. Μακρή είπε μεταξύ άλλων: «Με κεντρική θεματική του Συνεδρίου το Περιβάλλον και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στο σύνολο του πληθυσμού, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA3 με τον τίτλο “Τeachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” εκφράζει τις νεότερες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη συμβολή της εκπαίδευσης στη δημιουργία «Ευρωπαίων Ενεργών Δημοκρατικών Πολιτών». Το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή Σύμπραξη, διότι πιστεύει στην ενσωμάτωση, τη συμμετοχική εκπαίδευση, την ενίσχυση των ικανοτήτων του δημοκρατικού πολίτη και την προώθηση κοινών αξιών. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, διεθνές και συνεργατικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς τους. Έχει σχεδιαστεί, για να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τις βασικές και θεμελιώδεις δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών και να αναβαθμίσει το επίπεδο των πρακτικών των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ιδιότητα του Ευρωπαίου Ενεργού Δημοκρατικού Πολίτη. Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα πρωτοποριακά Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος, την προστασία και τη διάσωσή του. Ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, καθώς και κάθε αξιόλογη εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση μέσω του “Τeachers4Europe” για ένα βιώσιμο μέλλον»

Διαβάστε επίσης...

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ονοματίζει τις μεταλλάξεις με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου

TweetB.1.617, B.1.1.7, B.1.351… Το να θυμάται κανείς τις επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών της Covid-19 αποδεικνύεται …

Εξετάζεται ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

TweetΟ εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών παραμένει ένα ανοιχτό θέμα για την …

Η Ζέττα Μακρή στο 18ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

TweetΗ Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του 18ου δημοτικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *