Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής

Ανδρέας Αγελαρίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης παρευρέθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.

Μετά από ερώτηση του «Χ» για το που και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διεκδικήσεις του ίδιου για ίδρυση Πειραματικών Σχολείων στη Ροδόπη, αποκάλυψε «ότι σε συνεννόηση με την συναρμόδια υφυπουργό και φυσικά με την υπουργό Παιδείας ήδη έχει παρθεί η απόφαση για την δημιουργία των Πειραματικών σχολείων στην Κομοτηνή. Δηλαδή Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο».

Η επιλογή σχετικά με τα σημεία του νομού που θα ιδρυθούν τα Πειραματικά Σχολεία του νομού Ροδόπης «διαμορφώνεται σε απόλυτη συνεννόηση με τους διευθυντές Εκπαίδευσης και με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να μπορέσει να υπάρξει κάλυψη όλου του νομού από τα Πειραματικά σχολεία», σύμφωνα με τον βουλευτή. Πιο συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι κάποια από αυτά θα βρίσκονται σίγουρα στην Κομοτηνή και πιθανόν κάποια να βρίσκονται σε οικισμούς.

Ακόμη επεκτείνοντας και άλλο τον συλλογισμό του ο κος Στυλιανίδης δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να διαταράξουμε την ισορροπία των ίδιων των εκπαιδευτικών. Έτσι ψάχνουμε να βρούμε αυτήν την στιγμή ένα σχολείο που θα ικανοποιήσει αυτά τα δύο στοιχεία. Να ικανοποιήσει δηλαδή τους μαθητές και τους γονείς, αλλά παράλληλα να αξιοποιήσουμε και το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε στην πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πανεπιστήμιο εμπλέκεται στην στήριξη νέων μεθόδων διδασκαλίας».

Στον επίλογό του, συμπλήρωσε ότι για τα πειραματικά υπάρχει «δεδομένη απόφαση του κέντρου (λήψης αποφάσεων) ότι θα γίνουν και αναμένεται η εισήγηση των τοπικών διευθυντών για το πού θα γίνουν».

Αρωγός για το Καλλιτεχνικό στο Νέο Σιδηροχώρι

Εγκρίθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών η ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Νέο Σιδηροχώρι. Μετά από αυτήν την απόφαση το λόγο έχει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλείται να αποφασίσει τη λειτουργία του.

Ο κος Στυλιανίδης ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ζήτημα απάντησε πως «είμαι ανοιχτός να στηρίξω την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *