Επανεξετάζεται η αγωγή του Μάνου Κόνσολα κατά πρώην εκπαιδευτικού

Για την 6η Νοεμβρίου 2020 προσδιορίστηκε με πράξη της Προέδρου Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση της εφέσεως του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα για την ακύρωση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που συζητήθηκε με την τακτική διαδικασία, με την οποία απορρίφθηκε ως αόριστη η αγωγή που άσκησε κατά πρώην εκπαιδευτικού, που δικάστηκε ερήμην.
Με την αγωγή του διεκδικεί χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, την οποία θα εκχωρήσει για την ενίσχυση του Σωματείου «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΟΣ».
Με την ίδια αγωγή ζητήθηκε να απειληθεί κατά του εναγομένου προσωπική κράτηση έξι μηνών ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης, που θα εκδοθεί, αφού η επίδικη διαφορά στηρίζεται στις διατάξεις περί αδικοπραξίας.
Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ότι η αγωγή ήταν αόριστη καθώς δεν εξειδίκευε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου συκοφαντήθηκε ο υφυπουργός σε χρόνο που ήταν βουλευτής.
Εξέθεσε στην αγωγή του, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Γεννήθηκα από ταπεινή οικογένεια στην Κάρπαθο το έτος 1964 χωρίς αυτό να με εμποδίσει να πραγματοποιήσω πολύπλευρες σπουδές. Συγκεκριμένα έχω σπουδάσει «Παιδαγωγική» στην Παιδαγωγική Σχολή MAGISTERO του Πανεπιστημίου BARI της Ιταλίας, ενώ αποφοίτησα με τον βαθμό άριστα από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.
Στη συνέχεια αποφοίτησα με τον βαθμό «λίαν καλώς» από το τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έλαβα με τον βαθμό «άριστα» διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τέλος, είμαι κάτοχος με βαθμό «άριστα» διπλώματος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ιδιαίτερα σημειώνω ότι με την απόφαση 6/25-6-2003 της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακηρύχθηκα αρχικά λέκτορας και στη συνέχεια επίκουρος καθηγητής αυτού (ΦΕΚ 305/22-12-2004 ΝΠΔΔ) για τη διδασκαλία του μαθήματος «ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ».
Στις εκλογές του ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 εκλέχθηκα Βουλευτής Δωδεκανήσου με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας».
Από τον μήνα Αύγουστο του 2012 δέχομαι εντελώς αναίτια από τον εναγόμενο (πρώην καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτάχθηκε για λόγους ανεπάρκειας) πρωτοφανή πόλεμο λάσπης με αισχρά κείμενα, που αναρτά στο διαδίκτυο και τα κοινοποιεί σε δεκάδες αποδέκτες με αισχρούς και συκοφαντικούς για το πρόσωπό μου ισχυρισμούς αμφισβητώντας την επιστημοσύνη μου και τους τίτλους σπουδών μου, ενώ με φωτομοντάζ αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου, εμφανίζοντάς με ως «μαϊμού».
Όλα αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του εναγομένου, που σαν στόχο έχουν να βλάψουν την πανεπιστημιακή και πολιτική μου σταδιοδρομία, άρχισαν όπως προανέφερα, τον μήνα Αύγουστο του 2012 και συνεχίζονται με εντονότερο ρυθμό μέχρι και σήμερα προφανώς διότι ο εναγόμενος εξέλαβε την σιωπή και την ανοχή μου ως αδυναμία.
Τα συκοφαντικά και αισχρού λεκτικού περιεχομένου ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του εναγομένου, που αναρτά στο διαδίκτυο ανέρχονται σε εκατοντάδες και απευθύνονται σε δεκάδες παραλήπτες (όπως είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, τα γραφεία της Ν.Δ., ο οικονομικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Παιδείας, οι εφημερίδες, κλπ.), ενώ στην προσπάθειά του να με γελοιοποιήσει, διανθίζει τις φωτογραφίες μου με φωτογραφίες μαϊμούδων αμφισβητώντας και γελοιοποιώντας με τον τρόπο αυτό την εγκυρότητα και τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών μου και τη θέση μου ως «Καθηγητή» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Βουλευτή».
Ο υφυπουργός επεσήμανε παραπέρα ότι για τις συκοφαντικές για το πρόσωπό του αναρτήσεις ο εναγόμενος έχει καταδικασθεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με την υπ’αριθμ. 1304/2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κειου Ρόδου, ύστερα από υποβολή σε βάρος του της από 10/12/2012 έγκλησής του.
Επισημαίνει ότι ο εναγόμενος αποπέμφθηκε με απόφαση της Υπηρεσίας του λόγω ανεπάρκειας και ότι στο διαδικτυακό του στόχαστρο εκτός από τον ίδιο έχει βάλει τον προϊστάμενο της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, δικαστές, Εισαγγελείς, δικηγόρους, κλπ. από τους οποίους και έχει καταμηνυθεί για τα αισχρά και συκοφαντικά διαδικτυακά δημοσιεύματα, που αναρτά».
Ανέφερε στις προτάσεις του και τα εξής:
«Τα συκοφαντικά και αισχρού λεκτικού περιεχομένου ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του εναγομένου που αναρτά στο διαδίκτυο ανέρχονται σε εκατοντάδες και απευθύνονται σε δεκάδες παραλήπτες (όπως είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, τα γραφεία της Ν.Δ., ο οικονομικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Παιδείας, οι εφημερίδες, κλπ.) ενώ στην προσπάθειά του να με γελοιοποιήσει διανθίζει τις φωτογραφίες μου με φωτογραφίες μαϊμούδων αμφισβητώντας και γελοιοποιώντας με τον τρόπο αυτό την εγκυρότητα και τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών μου».
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *