Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΑΚΕ – Κατηγορεί στελέχη της Παράταξης πως πήραν 20 αναξιοκρατικά – Εμείς επιλέξαμε τον Κόπτση λέει ο κ.Φίλης

Στη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερευνήσει και θα αξιολογήσει όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων προχώρησε ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο διαψεύδει τις καταγγελίες περί «επιλογής ημετέρων» στις κρίσεις των Διευθυντών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νίκη Κεραμέως ότι αντί «να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και να απολογηθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το όργιο ημετεροκρατίας και αναξιοκρατίας που διοργάνωσε, κρύφτηκε πίσω από μια διεκπεραιωτική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα διερευνήσει όλες τις καταγγελίες για τους διευθυντές σχολείων

Αναφερόμενος στη διαδικασία επιλογής διευθυντών αναφέρει μάλιστα πως «από τις ενώσεις των εκπαιδευτικών έχουν δοθεί στη δημοσιότητα συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, με τους συγκεκριμένους υποψηφίους να λαμβάνουν άπαντες (!) στη συνέντευξη «20». Την ίδια στιγμή, άλλοι εκπαιδευτικοί, μη κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά με ζηλευτό εκπαιδευτικό έργο και προσόντα, έχουν λάβει από τα ίδια ακριβώς Συμβούλια Επιλογής απροσδόκητα χαμηλό βαθμό στη συνέντευξη. Κατρακυλώντας έτσι δεκάδες θέσεις στην κατάταξη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα διερευνήσει και θα αξιολογήσει όλες τις καταγγελίες. Δεσμεύεται επίσης για την καθιέρωση αδιάβλητων και ακομμάτιστων διαδικασιών επιλογής στελεχών στη δημόσια εκπαίδευση. Έχουμε ήδη δώσει δείγμα γραφής με την επιλογή περιφερειακών διευθυντών το 2018» καταλήγει ο Νίκος Φίλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Φίλη

Μετά από πολλές μέρες αφωνίας, με τις καταγγελίες για τον κομματισμό και τα ρουσφέτια στην επιλογή διευθυντών σχολείων να έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αντί η υπουργός Παιδείας να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και να απολογηθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το όργιο ημετεροκρατίας και αναξιοκρατίας που διοργάνωσε, κρύφτηκε πίσω από μια διεκπεραιωτική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου της.

Σε αυτήν, κάνει λόγο για μετρήσιμα τυπικά προσόντα. Θαρρείς και για αυτό καταγγέλλεται από τους εκπαιδευτικούς! Και όχι για την αξιοποίηση της συνέντευξης από τα διορισμένα Συμβούλια Επιλογής (με αποκλεισμένους τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών), ώστε να ανατραπεί άρδην η κατάταξη βάσει μετρήσιμων προσόντων και να ευνοηθούν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Από τις ενώσεις των εκπαιδευτικών έχουν δοθεί στη δημοσιότητα συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, με τους συγκεκριμένους υποψηφίους να λαμβάνουν άπαντες (!) στη συνέντευξη «20». Την ίδια στιγμή, άλλοι εκπαιδευτικοί, μη κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά με ζηλευτό εκπαιδευτικό έργο και προσόντα, έχουν λάβει από τα ίδια ακριβώς Συμβούλια Επιλογής απροσδόκητα χαμηλό βαθμό στη συνέντευξη. Κατρακυλώντας έτσι δεκάδες θέσεις στην κατάταξη.

Για αυτό το όργιο παραποίησης και νόθευσης της διαγωνιστικής διαδικασίας θα έπρεπε να δίνει απαντήσεις η κα Κεραμέως. Δεν το κάνει σήμερα, δεν το έκανε στη Βουλή, αφού απέφυγε να προσέλθει και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση για το θέμα (την κατέθεσα στις 11 Απριλίου 2023).

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *